מכרז חיצוני מס' 27/17 מלווה משפחה תומכת ליוצאי העדה האתיופית (הארכה)

26/04/2017

היקף משרה : % 100 משרה.

דרוג :  38-40 מח"ר.

תיאור התפקיד:

מלווה המשפחה חייב להיות בעל תחושת שליחות אמון על הליווי הישיר של המשפחות שנבחרו להשתתף בתוכנית, לאורך תקופה של שנים, בהדרכת קצין המבחן.

מלווה המשפחות מנהל את התהליך בראייה מערכתית ונותן דגש לאיזון בתוך המשפחה. בעל יכולת אמפטית משולבת באסרטיביות בעבודה עם המשפחות.

* מאתר משפחות עולות, באמצעות קצין מבחן לנוער וראש צוות מדריך.

* עורך ביקורי בית לשם בניית קשרי אמון, תוכנית התערות כוללנית וליווי המשפחה להם חסם לשוני תרבותי.

*ממלאה טפסי הערכה על המשפחה מתוך ראיית הכוחות והנכסים של המשפחה ומעקב אחר התוצאות

שהוגדרו במשותף בין המשפחה למלווה התוכנית.

* יוצר קשרי עבודה עם גורמים רלוונטיים ברשות המקומית, בהתאם לצרכי המשפחה.

* מתרגם, מגשר ומתווך בין המשפחה לבין נותני השירותים ברשות המקומית, בהתאם לצורך.

* בונה את השותפות עם נציגי האבחון המקצועי וההכשרות המקצועיות במידת הצורך.

* משתתף בישיבת הצוות במחלקה ובשירות המבחן ומשף בידע התרבותי את עובדי המחלקה ואת קציני

המבחן.

* יוזם תוכניות לחיזוק יחסי הורים ילדים, לימוד שפה ובעיקר מיומנויות חיים במעבר הבין תרבותי.

* באמצעות קצין המבחן בודק אפשרות להפעלת תוכניות מניעה והסברה לאוכלוסיות פגיעות מקרב

העולים, כמו כן יוזם מפגשי הכרות של העולים עם נותני שירותים לשם מיצוי זכויותיהם ובניית אפיקי

תקשורת חיוביים, עם נותני השירותים המקצועיים בתוך המחלקה.

* יוזם בניית קבוצת מתנדבים, ידיד המחלקה דוברי שפה, ללימוד והכרות עם שירותי הרווחה, מתנדבים אלו יסייעו למחלקה בעיקר בתרגום ותיווך.

דרישות המשרה:

-  אקדמאי.

-  דובר שפה קבוצת העולים האתיופית שוטפת ברמת שפת אם.

-  רצוי בעל ניסיון ומיומנות בתחום הטיפול בעולים.

-  יכולות כתיבה ודיבור בשפה העברית.

-  הכרות ועבודה עם מחשב.

טופס הגשת מועמדות, ניתן לקבל אצל מזכירת לשכת מנכ"ל המועצה, טלפון: 08-8545671 או להוריד בקישור זה

תאריך הגשה אחרון במזכירות לשכת מנכ"ל במסירה ידנית 25.5.17 בשעות העבודה המקובלות.