מלמדים זהירות בדרכים לתלמידים

14/11/2017
מלמדים זהירות בדרכים לתלמידים (הגדל)

מועצת גן יבנה מלמדת

זהירות בדרכים לתלמידים

לקראת שבוע הבטיחות הלאומי שיצויין בשבוע הבא (14.11.17) פתח מטה הבטיחות במועצה המקומית גן יבנה ברצף פעילויות שהחל השבוע בבתי הספר היסודיים בישוב, שנועד להרחיב את עולם הידע של התלמידים ולחדד מודעות לגבי כללי התנהגות כהולכי רגל וכנוסעים ברכבי ההורים.

במסגרת הפעילות שמתקיימת בתמיכת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, מוקם מגרש זמני, שבא לדמות את מרכיביה השונים של הדרך – מדרכה, מעבר חציה, כביש על סימוניו השונים, תמרורים ורמזורים.

התלמידים בלווית מדריכים מוסמכים, מתבקשים לשמש כהולכי רגל, שוטרים, חברי משמרות זהירות בדרכים ואפילו כנהגים ברכבים קטנים, כדי להפנים דרך פעולה מעשית מה חשוב לעשות כשמתקרבים למעבר חציה, לשם מה נועדו משמרות הזה"ב שמוצבות מדי בוקר בקרבת מוסדות חינוך, מה תפקידם של תמרורים ורמזורים וכיצד הבנת שפת הסמלים הבינלאומית נועדה ליצור סדר בכבישים ובדרכים השונות.

הפעילות שנפתחה השבוע בביה"ס "מכבים" תתקיים במהלך השבועות הקרובים בכל בתי הספר היסודיים בישוב. זו מצטרפת ליוזמות נוספות של מטה הבטיחות הישובי במהלך השנה – מקמפיין הסברה למתן זכות קדימה להולכי רגל במעברי חצייה באמצעות צביעת מסרי בטיחות על המדרכות, דרך פעילות הסברה והדרכה לאזרחים ותיקים, פעילות הסברה והדרכה בנושא אופניים חשמליים בקרב תלמידי חטיבות הביניים והתיכונים ועוד.

אורית אורנשטיין חן, מנהלת בטיחות איזור לכיש ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים ציינה את הפעילות העניפה שמתקיימת בגן יבנה. "ניתוח מאפיינים מרכזיים של תאונות ונפגעים משנת 2014 עד 2016 מלמדת על מגמת ירידה בהיקף התאונות, במספר נפגעים בכלל ופגיעות חמורות בפרט".

בתוך כך בשיחה עם ראש המועצה דרור אהרון ציינה, כי יש להמשיך בפעילות ההסברה וההדרכה להולכי הרגל ובחידוד נושא הרכיבה הבטוחה בקרב תלמידי בתיה"ס, פעולות אותן מרכז מטה הבטיחות בדרכים במועצה בניהול ציפי שילוח.

דרור אהרון, ראש המועצה: "אנו מוקירים את שיתוף הפעולה הנמרץ עם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. אנו מייחסים חשיבות רבה לנושא שתחילתו בהד, בחינוך להליכה ונהיגה בטוחה בקרב כלל האוכלוסיה, מקטן ועד גדול, המשכו בהתקנת תשתיות פיזיות והסדרתן וסיומו  במידת הצורך -באכיפה".