קוטפים.... כמו כולם

4/07/2017
קוטפים.... כמו כולם (הגדל)

ביום רביעי האחרון, הזמינו בעלי משק מי-טל ממושב ביצרון הסמוך לגן יבנה, את חברי מועדון אקים-ארגמן לקטיף פטל במטעיהם.

המשק בו התקיים הקטיף מנוהל על ידי בני הזוג שירילי וגיא טל.

אלו לפני שנתיים החליטו שהם חייבים לעשות מעשה. לאחר שחשו שמדינת ישראל לא רוצה חקלאות ולא רואה את ביטחון המזון כחלק בלתי נפרד מביטחון המדינה, כדבריהם, שמעו בעצת בעלי משק ביצים וגידולים נוסף בביצרון – בועז ומלכי אשכנזי. שמעו ועשו – הקימו מרכז למכירה ישירה של התוצרת החקלאית שלהם.

עם 90 דונם מטעים בביצרון, ישובי עשרת וגדרה, התחילו לגדל ירקות למכירה ישירה, ולמשוך תוצרת מחקלאים מגדלים נוספים.

חלק מהשטחים – מטעי הפטל, תות העץ והרימון הפכו לשטחי קטיף עצמי, מהלך באמצעותו הם מבקשים להעביר את משמעותה של החקלאות שהולכת ונכחדת בארץ.

כמי שחונכו על נתינה, מעבר לתרומת פרי לעמותות שונות, החליטו לפנות לקבוצות חיילים, ילדים ומבוגרים עם צרכים מיוחדים, ולהציע להם לחוות את חווית הקטיף העצמי.

בין היתר פנו למנהלות מועדון אקים בגן יבנה, עליזה הבדלה ויהל עמנואל.

השתיים נענו להצעה בשמחה, וכאמור, בשבוע שעבר הביאו את קבוצת הבוגרים לפעילות המהנה.

הקבוצה בילתה שעה ארוכה בקטיף, שהייה בטבע וכמובן טעימות מהפירות המובחרים.

כדברי המארחים והמארגנים – "הזכות ליהנות היא של כולם".

המחלקה לשירותים חברתיים במועצה המקומית גן יבנה ומתנ"ס גן יבנה שמפעילים את המועדון, בירכו על היוזמה הברוכה ומסרו תודות למשק המארח. "זו יוזמה מרגשת מאין כמותה. שוב ושוב אנו נתקלים בהצעות של אנשים טובים באמצע הדרך, לתמוך במועדון ולהעשיר את חבריו בחוויות מיוחדות. אנו פתוחים להצעות ושמחים בשמחת המקבלים".