בכבוד והצדעה

18/05/2017
בכבוד והצדעה (הגדל)

מועצת גן יבנה ציינה את יום הניצחון על גרמניה הנאצית, בטקס במעמד חברי מועדון "התקווה" של עולי בריה"מ וחבר העמים לשעבר.

ביום שלישי , 9 במאי שהוא המועד הרשמי בו מצויין סיום מלחמת העולם השנייה עם כניעת גרמניהבידי בעלות הברית, קיימה מועצת גן יבנה טקס חגיגי בגן הווטראנים שהקימה לכבודם וזכרם לפני כחמש שנים.

סגן ומ"מ ראש המועצה עו"ד סביון יניב, ייצג את הרשות המקומית בטקס שנפתח בקריאת שמות הווטראנים שנמנו על המועדון והלכו לעולמם,  והנחת זרים באנדרטה.

הטקס נוהל במתכונת הרווחת ברוסיה  -  "ילדי מלחמה", מסורת בה החלו לפני שנתיים לאחר שמספר הווטראנים הלך ופחת לאורך הזמן. בני משפחה סיפרו איך גדלו בצל המלחמה, לנוכח אובדן ההורים וכיצד המאורעות שינו את חייהם מקצה לקצה ברגע.

מלכה צ'רקסין, מנהלת המועדון  הודתה למועצה בשם חברי המועדון על הקמת האנדרטה והגן, בו הם נוהגים לשוב ולבקר. "זהו יד הזיכרון שלי בארץ ישראל, כשברוסיה לא היה לי אתר שאוכל לפקוד", אמר אחד המשתתפים.

סגן ראש המועצה וממלא מקומו, עו"ד סביון יניב"  הצדיע ללוחמים. "כקצין בדימוס בצבא ההגנה לישראל, אני מצדיע לכם", אמר. "אתם שלחמתם נגד חיילי הוורמאכט. אתם הצלתם את העולם כולו, את האנושות. בזכותכם קמה מדינת ישראל. כשחינכנו חיילים תמיד סיפרנו להם עליכם ועל הקשיים שעברתם. נעדרתם שנים מבתיכם. סבלתם מקור וברעב. המשכתם להילחם למרות מחסור קשה במזון וציוד, המשכתם עד שהבסתם את הגרמנים".

הטקס סוכם באמירת תודה בשם תושבי גן יבנה ומדינת ישראל, ובשירת ההמנון באופן קולקטיבי.