גן יבנה ברמת מוכנות גבוהה לחירום

4/05/2017
גן יבנה ברמת מוכנות גבוהה לחירום (הגדל)

ביום 23.4.17, התקיים ביקור מפקד פיקוד העורף, האלוף תמיר ידעי, במועצה המקומית גן יבנה.

במהלך הביקור הציג ראש המועצה אהרון דרור, את גן יבנה בפני המפקד שנכנס לתפקידו בחודש פברואר, תוך שימת דגש על העשייה בתחום החירום.

"בין המועצה המקומית גן יבנה לפיקוד העורף קיימים קשרי עבודה הדוקים. גן יבנה עברה שישה סבבים בטחוניים מ"עופרת יצוקה" עד היום. כל סבב הוביל להפקת לקחים מעשיים לצורך שיפור התפקוד. לשם כך המועצה מקפידה לתרגל את עצמה ואת יחידותיה, תוך גיוס מתנדבים המתועלים באופן יעיל לתחומים בהם תרומתם תועיל בצורה מיטבית.

תרגול הרשות והכנתה באופן נמרץ בשיגרה מתבססים על הנחת העבודה שבמצבי הסלמה שכמותם עדיין לא ידענו, נעמוד תחילה ברשות עצמנו, ואת תחושת המוגנות ננחיל לתושב בזכות הכנתו האפקטיבית", ציין ראש המועצה.

מדברי מפקד פיקוד העורף, אלוף תמיר ידעי:

״אני מתרשם שיש במועצה המקומית גן יבנה מנהיגות והבנה עמוקה במוכנות לחירום. ניכרת כאן עשייה בתחום ההכנות לחירום. עשייה זו מובילה לעצמאות הרשות בהענקת שירותים לאזרחיה ותאפשר שגרת חירום לתושביה. ניכר כי המועצה גן יבנה מממשת את האחריות שלה בתחום זה ומהווה גם עוגן למרחב בכלל. פיקוד העורף יסייע ויתמוך בכל מה שיידרש על מנת שתהיו מוכנים לחירום״.