תוכנית פרחי ספורט

2/03/2017
תוכנית פרחי ספורט (הגדל)

"פרחי ספורט" הוא פרויקט ארצי בכעשרה ענפי ספורט נבחרים, שמשרד התרבות והספורט יוזם ומתקצב כדי להגדיל את מספר התלמידים העוסקים בענפי ספורט תחרותיים.

ביוזמת מחלקת החינוך – מדור הספורט ומתנ"ס גן יבנה החלה התכנית הלאומית לפעול השנה בכמה מבתי הספר היסודיים בגן יבנה. במסגרת זו הוקמו 4 קבוצות כדורגל בהן  58 תלמידים ותלמידות בשכבת כיתות ה-ו.

מיכל שלומי, מנהלת מחלקת הספורט מסבירה: "התכנית נועדה להגביר את מידת החשיפה של ילדים לספורט, ולהקנות להם את ערך האהבה לספורט תוך עידודם לעסוק בענפי ספורט מועדפים", ומציינת שהפעילות תורמת גם להידוק הקשר בין הרשויות לאיגודי הספורט התחרותיים. "אני סבורה שכתוצאה מהחיבור בין הילדים בגיל צעיר זה לענף הספורט שנבחר, נצליח לזהות ביניהם את מי שיטפסו בעתיד להישגים משמעותיים עוד יותר".

במסגרת התכנית משתתפים  התלמידים בשני אימוני כדורגל מדי שבוע בהדרכת מאמן מוסמך -  מוטי בוהדנה. בנוסף הם נפגשים עם חונכים במרכזי למידה,  שם הם זוכים לסיוע בשיעורי בית ובהכנה למבחנים, בתמיכת יחידת הנוער.

את מפגשי התמיכה הלימודית מעבירים סטודנטים שאותרו על ידי המחלקה, תלמידי תיכון המשתתפים בתכנית עמ"ן (עיר מקדמת נוער) של יחידת הנוער וגם על ידי מאמני הכדורגל.

עיקר התכנית, שעלותה הכוללת 60 אלף שקלים לשנה ממומנת בזכות תקציבי  משרד התרבות והספורט והטוטו, שאושרו למועצה המקומית.

בשבוע שעבר זכו התלמידים להשתתף  באירוע מחוזי של התכנית שהתקיים בפארק הלאומי ברמת גן בו התנסו במסלול מכשולים אתגרי באורך של 1.5 ק"מ ובטורניר כדורגל.

דרור אהרון ראש המועצה: "זהו שילוב מנצח שמחזק את התלמידים, מעצים אותם ומשפר את הישגיהם החברתיים והלימודיים כאחד. אני מודה לשרה מירי רגב על תרומתה הרבה לספורט ולתרבות, שעוזרת לנו לעשות שינוי לטובה בתחומים אלו".