מתגייסים לסיירת

2/03/2017
מתגייסים לסיירת (הגדל)

מתגייסים לסיירת

מועצת גן יבנה חוברת לבנק הגדול להצלת מזון בישראל.

קריאה לתושבים שמגדלים עצי פרי לתרום עודפי פרי למשפחות בישוב

"סיירת תפוז" הוא השם שיינתן למיזם קטיף פירות בחצרות בתי תושבים  בגן יבנה וחלוקתם למשפחות נזקקות בישוב,  בזכות חיבור בין המחלקה לשירותים חברתיים במועצת גן יבנה לבין ארגון "לקט ישראל".

לקט ישראל נחשב לבנק המזון הגדול בישראל. הארגון הוקם ב- 2003 על ידי ג’וזף גיטלר והוא הארגון היחיד בישראל העוסק בהצלת מזון בלבד למען הזקוקים לו. הארגון אחראי  להעברת עודפי מזון ממקורות מגוונים לעמותות ומוסדות סיוע.

היות שקטיף הוא בין הדרכים בהן המשימה מבוצעת, ובתוך כך גם קטיף בבתי תושבים, החליטו הדסה פרסי ואסמרו מולה, עו"סיות ביחידה להתנדבות של המחלקה לשירותים חברתיים במועצת גן יבנה לפנות אל הארגון ולהציע שיתופי פעולה בתחומי הישוב.

בימים אלה הולכת היוזמה וקורמת עור וגידים. "כאן נדרשת עזרת הציבור", מסבירות הדסה ואסמרו. "רוב הבתים בגן יבנה הינם בתים פרטיים. התושבים נוהגים לגדל עצי פרי שונים בחצרות, ולא פעם הפרי רב מהצריכה הביתית. לכן אנו פונות אל תושבים שמוכנים לתרום מעודפי הפירות לפנות אלינו", הן מציינות.

בנוסף המחלקה תפעיל מתנדבים צעירים ובני נוער עם צרכים מיוחדים, שיוכלו לעזור בעבודת הקטיף עצמה.

"לקט ישראל" מצדו יסייע בהדרכה ובאספקת ציוד קטיפה ואיסוף".

הפירות יחולקו תחילה לתושבי גן יבנה המוכרים על ידי המחלקה לשירותים חברתיים. אם יוותרו עודפים מעבר לכמות שתידרש לחלוקה ברמה המקומית, היתרה תועבר לעמותה הפעילה הקרובה ביותר לגן יבנה – עמותת "חסדי עירית" שפועלת בגבעת וושינגטון.

בגן יבנה המיזם ייפתח רשמית ב"יום המעשים הטובים" שיחול השנה ב-28 במרץ. ככל שיעלה יפה – יורחב לכלל פעילות שנתית.

תושבים המעוניינים לתרום מהפירות בחצרותיהם או להשתתף בפעילות יצרו קשר עם היחידה להתנדבות של המחלקה לשירותים חברתיים, בטלפונים 08-6218353/4 (הדסה או אסמרו).