יהי זכרו ברוך

2/03/2017
יהי זכרו ברוך (הגדל)

הלך לעולמו הרב חיים עזרא אשכנזי, מנהל ביה"ס היסודי הממלכתי-דתי "סיני" . היה  בן 53 במותו.

הרב אשכנזי, תושב בית שמש, הותיר אחריו רעיה וחמישה ילדים.

את ביה"ס הממ"ד "סיני" בגן יבנה ניהל ב-3.5 השנים האחרונות (מאוגוסט 2013) ונחשב למנהל מוערך ואהוד מאד על הצוות החינוכי, התלמידים וההורים.

לתפקידו בגן יבנה הגיע לאחר 20 שנות ניהול  בתי ספר שונים בארץ ובבלגיה במסגרת שליחות אליה יצא. בין היתר היה שותף להקמת ביה"ס צלמון שבבנימין.

במטרה לתת תמיכה וסיוע לסגל ביה"ס ולתלמידים, עם קבלת ההודעה יצא לבית הספר צוות בין-מקצועי של מפקחי משרד החינוך, יועצת מחוזית בכירה, מנהלי מחלקת החינוך, המחלקה לשירותים חברתיים והשירות הפסיכולוגי החינוכי, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים,  סייעות ועמיתים מנהלי בתי ספר בגן יבנה.

מנהל השירות הפסיכולוגי החינוכי והיועצת הבכירה דנו עם הצוות החינוכי בדרכי טיפול והתמודדות בפן רגשי.

צוות מתוגבר של השירות הפסיכולוגי ימשיך ללוות את ביה"ס ולהיות מעורב מקרוב בימים הקרובים.

לכל ההורים נשלחה הודעה על הבשורה המרה, ולמי יוכלו לפנות להדרכה והכוונה כיצד להתמודד עם שאלות או תגובות רגשיות קשות וממושכות.

כממלאת מקום המנהל תשמש גב' אורית חסון, סגנית המנהל.

דרור אהרון, ראש המועצה המקומית גן יבנה ספד לרב אשכנזי וציין כי הגשים, הלכה למעשה את תפישתו החינוכית שהעמידה כל תלמיד במרכז. "הוא היה איש תורה וחינוך מובהק. תמיד בנועם הליכות, בידענות ובקיאות,  תוך שהוא משמש דוגמא אישית, הנחיל ערכים ודרך ארץ. הוא  פעל להביא את תלמידיו להצלחות בכל מקצועות היהדות, המוסר וההלכה, בד בבד עם מקצועות הליבה. בזכותו ביה"ס ידע פריחה ומספר תלמידיו הוכפל. הוא יחסר מאד לכולנו".