שמים את העסקים במרכז

2/03/2017
שמים את העסקים במרכז (הגדל)

המטרה: קידום עסקים מקומיים  באמצעות עידוד צרכנות מקומית. הדרך: שילוב בין "ביזנס" להנאה ובילוי.  זו התפישה העומדת בבסיס מיזם שנתי משותף של המועצה המקומית גן יבנה והמתנ"ס. אירועים ראשונים – כבר בחג פורים הקרוב.

במסגרת מאמצי המועצה המקומית גן יבנה להעלות את מודעות הציבור לחשיבותה של צרכנות מקומית, למרכזים המסחריים ולעסקים הקיימים בהם, יוצאת אל הפועל יוזמה חדשה: "במרכז העניינים".

מסגרת זו נועדה להביא לשגשוג עסקים מקומיים בכל סדר גודל, אך בעיקר לסייע לעסקים הקטנים והבינוניים. זאת על ידי שילוב כוחות בין המתנ"ס והמועצה, וייזום אירועים מושכי קהל, במרכזים המסחריים השונים.

במסגרת תקציב 2017 של המועצה המקומית גן יבנה נצבע תקציב יעודי בסך 100 אלש"ח, שתכליתו קידום עסקים ברמה המקומית. ראש המועצה דרור אהרון הסמיך את חברת המועצה רוחמה עזר, מחזיקת תיק מסחר וקידום עסקים כממונה על ייזום, תכנון וביצוע הפעולות הרלוונטיות.

כפועל יוצא מכך, לאורך השנה כבר מתוכננת מסגרת של למעלה מ-10 אירועים. הראשונים  בהםצפויים כבר בפורים הקרוב. ביום שני 13 במרץ (שושן פורים) מ- 9 בבוקר עד 12 בצהריים ייפתח במרכז המסחרי הסמוך למועצה מוקד פעילות ראשון בו יופיע הכוכב העולה "מני ממטרה" ויתקיימו הפעלות פורימיות נוספות מותאמות לילדים ולכל המשפחה

מ- 13:00 בצהריים עד 16:00 ייפתח באזור מרכז החנויות ברחוב החשמונאים ב"נאות המכבים" מתחם של מכוניות קארטינג והפעלות איפור, קעקועים וכיו"ב.

רצף אירועים בשלושת מרכזי המסחר האחרים יתקיים במסגרת אירועי פסח. במהלך חופשת הקיץ מתוכננת פעילות מתגלגלת שתתקיים ביום קבוע בשבוע, בכל פעם במרכז אחר.

חברת המועצה רוחמה עזר, מחזיקת תיק מסחר וקידום עסקים: "אנו יוצאים ביוזמה לפעילות שנועדה להעלות מודעות של תושבים לקיומם של סוגי העסקים השונים במרכזים המסחריים. אנו מצפים שבעלי העסקים ינצלו את הפוטנציאל שגלום כאן, ויצאו גם הם בהטבות ופעילויות שונות שיטיבו עם הלקוחות".

דרור אהרון ראש המועצה: "קטנים הם קטר מניע בכלכלה מקומית. ככל שניטיב לשפר את הקשר עם העסקים, של העסקים עם שותפים ועמיתים ושל העסקים עם הציבור, נביא לחשיפה משמעותית יותר שלהם, לשימור ולחיזוק בסיסי קיום רחבים יותר. זה win-win מבחינת כולם, כי כשתושבים עושים עסקים עם תושבים, קונים מבעלי עסקים מקומיים, הם מפרנסים את השכן, את ההורים של החבר מהגן. זה חיזוק של כלכלה מקומית שבמסגרתה המשאבים נשארים בתוך הקהילה".

בתמונה מימין לשמאל: דרור אהרון ראש מועצת גן יבנה, רועי כהן יו"ר להב, רוחמה עזר, חברת מועצה מחזיקת תיק עסקים ומסחר, עו"ד חיה מנע יו"ר פורום נשים בעסקים