מחווה לפרדסנות

17/02/2017
מחווה לפרדסנות (הגדל)

בכיכר הכניסה לגן יבנה מכיוון מזרח – חצור – הוצבה יצירת ענק תלת מימדית שמהווה מחווה לענף הפרדסנות.

אחד מסמליה של גן יבנה הוא ענף הפרדסנות שאפיין אותה כמושבה חקלאית כאשר קמה בשנות ה-30 של המאה הקודמת.

רחוב העצמאות, שתחילתו בצומת בסיס חצור וסיומו בבניין המועצה המקומית שבלב גן יבנה, מהווה את ציר הכניסה המשמעותי ביותר לישוב מכיוון מזרח.

כמחווה לראשוני גן יבנה שעסקו בחקלאות בכלל ובפרדסנות בפרט, הוחלט להציב בכיכר שהוקמה לאחרונה על הציר, יצירה תלת מימדית הקושרת בין סמלי הפרדס, החקלאות וההדרים: עגלה רתומה לאופניים, מובילה ארגז תפוזים וגלגליה מדמים פלחי פרי הדר.

את הפסל הזמינה המועצה מהאמן ישראל פרימו, בעל גלרייה "נתיש" שבנס ציונה. מאז 1989 פרימו עוסק בעיצוב ויצור אמנותי רחב, משתמש בטכניקות אמנותיות השאובות מעולם הצורפות ונפחות ברזל מסורתית, ואלו באות  לידי ביטוי ביצירות מקוריות וייחודיות,  מעין "תכשיטים סביבתיים".

הפסל שוקל כטון, ועשוי משילוב של חומרים: מתכת, עץ ובטון. "היצירה שמשקפת את צביונה הכפרי של גן יבנה, היא מחווה לחזונם של הראשונים, לחיבור שלהם לאדמה ולחקלאות, אך בפועל מדבר בעד עצמו", אומר פרימו בצניעות.

פיתוח הכיכר יושלם על ידי תאורה דקורטיבית וגינון שתואם את מדיניות החיסכון במים שמובילה מחלקת שפ"ע במועצה.

דרור אהרון ראש המועצה: "ההשקעה במעגלי תנועה וטיפוחם, תורמת לחזות הישוב אך מעל לכל – לבטיחות הנוסעים ברכב והצועדים ברגל. מכאן החשיבות של הבלטתם בתחום שדה הראיה של הנהגים".