חושבים ירוק

17/02/2017
חושבים ירוק (הגדל)

תאורת הרחוב לאורך רחוב הרצל – אחד משני צירי תנועה ראשיים בגן יבנה, הוחלפה בתאורת LED יעילה וחסכונית.

פרוייקט ראשון זה, מבוצע על ידי מחלקת שפ"ע במועצה המקומית גן יבנה, בהשקעה של כ- 140 אלף שקלים.

הפרוייקט כולל 75 גופי תאורה מדגם קטן בחזית הרחוב, ו-13 גופים גדולים בטיילת שלאורך הרחוב.

מועצת גן יבנה מתכננת מהלך מדורג של החלפת גופי תאורה ברחובות הישוב ובשטחים הציבוריים, במטרה להתייעל ולחסוך בהוצאות חשמל חודשיות.

גופי התאורה מעוצבים בצורת פנסי רחוב אירופאיים, הותקנו לאחר חישובי עוצמה, זוויות הארה ועמידה בתקינה הנדרשת, ונחשבים חזקים ואפקטיביים יותר בכח ההארה שלהם.

"תאורת לד נחשבת יעילה, ירוקה, חסכונית בהתקנה ובתחזוקה לאורך זמן", מסביר חיים אדרי מנהל מחלקת שפ"ע במועצה,  ומוסיף: "אנו צופים חיסכון של 40% לפחות בצריכת החשמל ומכאן גם בהוצאות".

דרור אהרון ראש המועצה: "לצד משמעותו הסביבתית של המהלך, יש לו השלכות כספיות מבחינת הרשות והתושבים. זהו הרחוב הראשון בו אנו מבצעים החלפה מסוג זה, כאשר מהלך דומה מתוכנן בקרוב גם ברחוב "הדרים" שבמרכז הישוב".