בגן יבנה לא נופלים בפח

17/02/2017
בגן יבנה לא נופלים בפח (הגדל)

במטרה לשפר את רמת הניקיון בגן יבנה ולהעלות, בדרגה נוספת, את תנאי איכות הסביבה והחיים בישוב, יוצאת המועצה המקומית גן יבנה במיזם חדש:  מדבקות שיודבקו על כל עגלות האשפה שבבעלות התושבים המפרטות באילו ימים מבצעת המועצה פינוי אשפה באותו איזור, ובאילו ימים ושעות מותר לתושבים להוציא פסולת מוצקה וגזם לרשות הרבים.

בהתאם לתכנית עבודה מפורטת שגובשה על ידי מחלקת התברואה, חולקה גן יבנה לאיזורי פינוי שונים.

בכל איזור מפונות עגלות האשפה 3 פעמים בשבוע, ואילו הגזם והפסולת המוצקה - פעמיים בשבוע.

לפיכך לכל איזור נקבע צבע מדבקה שונה, כדי להקל על עבודת קבלן האשפה.

הדבקת המדבקות על עגלות האשפה נועדה להבטיח שתושבים ידעו מתי מותר להם להוציא את הפסולת המוצקה מהבית אל הרחוב, ובדרך זו, כך מקווים במועצה, פסולת לא תתגולל ברחובות מעבר לנדרש.

מנגד, הוצאת  גזם לרשות הרבים שלא ביום המיועד תגרור הטלת הקנס הקבוע בחוק העזר.

מן המועצה נמסר כי המטרה  איננה הטלת דו”חות וגבית קנסות אלא שיפור חזות הישוב ונקיונו.

אבי מנצור מנהל מחלקת התברואה: "התברכנו בתושבים ערניים ואכפתיים. ככל שישתפו פעולה ויפנימו את  ההנחיות, נזכה כולנו לחיות בישוב נקי, נעים ומטופח יותר".