לחבר הטוב ביותר של התושב

17/02/2017
לחבר הטוב ביותר של התושב (הגדל)

בשל העובדה שבגן יבנה עיקר הבנייה צמודת קרקע,  אלפי תושבים מחזיקים מטפחים בחצרותיהם כלבים. עם זאת ידוע כי כלבים זקוקים לפעילות גופנית נמרצת, וחשיפה  ביניהם לבין כלבים אחרים תורמת להתפתחותם ההתנהגותית.

לאור כל אלו, החליטה המועצה המקומית לצאת בפיילוט ולהקים בשכונת "נאות המכבים" את גינת הכלבים הראשונה בישוב.

גינת כלבים היא מרחב מגודר ומתחום שקיומו מאפשר לכלבים לקיים פילות גופנית וחברתית, תוך שמירה על ביטחון הציבור ובריאותו. גינות כלבים ידועות כתורמות לסביבת המגורים על ידי יצירת קשרים בין התושבים ובנוסף ידוע כי שימוש בגינת כלבים מצמצם את השימוש המוגבר של בעלי הכלבים בגינות הציבוריות, דבר שלעתים מהווה מטרד כשלעצמו ליתר משתמשי הגן.

בגינה מסוג זה, הכלבים יכולים להסתובב ולשחק כשהם משוחררים ללא רצועה, להוציא אנרגיה ולפגוש חברים חדשים.

הגינה כוללת מתקנים  משמשים את הכלבים לטיפוס ולזחילה, ברזי מים מותאמים, אשפתונים וספסלים לשירות בעלי הכלבים.

עוד טרם פתיחתו הרשמית של המתחם, תושבים רבים כבר הגיעו עם כלביהם לעשות בו שימוש. מחמאות לא איחרו להגיע: "הגיע הזמן, הכלב שלי מאושר!", "מהמם, רעיון מקסים ומושקע", "ככה אני יכול להוציא את הכלב ולתת לו לשחק בצורה אחראית, בלי לחשוש שיזנק על ילדים" ועוד.

בהמשך תתקבל החלטה לגבי הקמת מתחמים במוקדים אחרים בישוב, על בסיס מסקנות תפעול ראשוניות.

(צילומים: הילה קון)