מוכנים לכל מצב

23/01/2017
מוכנים לכל מצב (הגדל)

מועצת גן יבנה קיימה תרגיל הדגמה במתווה רעידת אדמה בהכנה לתרגיל מוסדות החינוך הארצי באמצע פברואר

עוברים ושבים שחלפו על פני ביה"ס "אהוד מנור" ביום רביעי האחרון עלולים היו לחשוב שהם עדים לאירוע חירום:-

סדרנים באפודים זוהרים מכוונים את הדרך;

עשרות תלמידים ואנשי צוות יוצאים בהמוניהם ממבני ביה"ס לשטחים פתוחים שהוגדרו כ"שטחי כינוס";

"פצועים" מפונים באלונקות;

סקרנים מורחקים למקומות בטוחים תוך תהליך פעיל של כיבוי מוקדי אש;

אלא שכל אלו היוו חלק ממהלך הכנה של מוסדות החינוך בגן יבנה לקראת תרגיל החירום הכלל ארצי שיתקיים במתווה רעידת אדמה ב-14 בפברואר.

במסגרת מהלך שהוביל קב"ט המועצה אמיר גברה, הוזמנו רכזי ביטחון מכל בתי הספר בישוב, לחוות ולהתרשם מתרגיל ההדגמה הנרחב.

"תרגול ההכנה התנהל ממש כמו מבצע צבאי. אנשי הצוות ובעיקר תלמידים ידעו בדיוק מה נדרש מהם. כל אחד ידע את תפקידו ומקומו, ומנהלת ביה"ס יכלה לצפות בתהליך מהצד, כמו מפקד שבוחן מבצע" - ציינו בקרים שנכחו בתרגול.

מן המועצה המקומית נמסר, כי נודעת חשיבות עליונה לתרגול ובקרה של היבטי ביטחון ובטיחות. בדרך זו מתבצעים תרגילים יזומים, כמו גם ביקורות פתע תקופתיות.