לזכרם

23/01/2017
לזכרם (הגדל)

דרור אהרון ראש המועצה: "מאחר שלהנצחה משמעות שהיא הרבה מעבר לעיסוק בזיכרון, נעשה כל שביכולתנו להשלים את ההקמה לפני יום הזיכרון 2017".

בין מיזמים רבים שנכונו לה השנה, פועלת מועצת גן יבנה לקדם במרץ הקמה של  אנדרטה לזכרם של בני הישוב, שנרצחו בפעולות טרור ואיבה.

בהתאם לדרישות החוק, הוקמה במועצה ועדת חובה להנצחת נרצחי פעולות טרור ואיבה. בראש הוועדה עומד ראש הרשות. חברים בה 2 נציגי רשות, 2 נציגי ציבור ונציגי שתיים מתוך 5 המשפחות השכולות.

לצורך פיתוח אנדרטה ורחבת כינוס, הביא ראש המועצה לאישור תקציב בסך 100,000 ₪, אליו יתווספו 30 אלף שקלים – מענק הנצחה שאושר על ידי אגף נפגעי פעולות איבה בביטוח הלאומי בראשות אוסנת כהן.

לאחר שהוצגו למשפחות מספר מקומות, הוחלט שהאנדרטה תוקם כחלק מחורשה ברחוב ההדרים שבמרכז המושבה. החורשה ממוקמת מול ביה"ס היסודי החדש, שייפתח בשנת הלימודים הקרובה, וכך יוכל להתקיים תהליך אימוץ וזיכרון פעיל בין בית הספר למשפחות.

דרור אהרון ראש המועצה: "מעבר לחובה הפורמלית, כל פעולותינו נעשות בתיאום עם המשפחות ועל דעתן, במטרה לכבד את זכר החללים ולאפשר למשפחות מקום להתייחד עם זכרם.  אנו בעלי חוב מוסרי למשפחות, לשמר את זכר הנופלים בקהילה ולהחיותו בקרב הדורות הבאים. מי יתן שלא נדע עוד חללים".