יד ביד עם משטרת קמ"א

23/01/2017
יד ביד עם משטרת קמ"א (הגדל)

מערך האכיפה העירוני בגן יבנה יתרחב משמעותית עם הקמת יחידה לשיטור עירוני מטעם המשרד לביטחון פנים ומועצת גן יבנה.

בישיבה שקיים ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון בתחילת השבוע, עם מפקד משטרת קמ"א, סנ"צ שי מזרחי ומפקד משטרת גן יבנה רפ"ק חיים חן, סגן ומ"מ ראש המועצה, מנכ"ל וקב"ט הרשות, סקר כל אחד מהצדדים את צעדי ההיערכות להקמת היחידה המשותפת, בהיבטים של כח אדם, מבנה ואמצעים.

היחידה שתופעל במשותף תמנה 20 איש –10 שוטרים במדים ו-10 פקחים שיגוייסו על ידי  הרשות. אלו יעברו הכשרה ייעודית לתפקידם במסגרת היחידה שתפעל כגוף נפרד מהמשטרה, ועם זאת מתואם עם צורכי הישוב.

סל האירועים שייכללו בתחום סמכות היחידה יעסוק במניעה ואכיפה של עבירות בתחומי איכות חיים, אלימות והתנהגות אנטי-חברתית בקהילה.

תפקיד יחידת השיטור העירוני לממש יעדי אכיפה עירוניים ולחזק את הביטחון האישי ותחושת הביטחון של תושבי גן יבנה.

היחידה שתחל ככל הנראה לפעול בחודש מאי, תמוקם סמוך למרכז ההפעלה של המועצה בחירום.

בישיבה סוכמו קווים מנחים לשיתוף פעולה מלא בין המועצה למשרד לביטחון פנים באמצעות משטרת קמ"א.

עם הפעלת יחידת השיטור העירוני יתווספו למשטרת גן יבנה 10 תקנים (קצין ו-9 נגדים) וכן 10 פקחים (מנהל ו-9 פקחים) מטעם המועצה.

מזה מספר שנים שראש מועצת גן יבנה דרור אהרון פועל למול המשרד לביטחון פנים, לכלול את גן יבנה בתכנית "עיר ללא אלימות"  ותכניות דומות שתכליתן הגברת ביטחון אישי. משך כל השנים הודגשה המחויבות שמועצת גן יבנה מוכנה ליטול על עצמה. לקראת סוף 2016 התקבל האישור המיוחל מטעם השר לבט"פ גלעד ארדן, שגן יבנה בין הישובים החדשים שמצטרפים לתכנית "השיטור העירוני" הנחשבת למיזם הדגל של המשרד.

לכשתוקם, יעמדו לרשות היחידה כלים לוגיסטיים וטכנולוגיים מתקדמים, לרבות נשק, כלי רכב, אמצעי קשר, מצלמות אבטחה ועוד.

סנ"צ שי מזרחי: "הקמת יחידת השיטור העירוני תהווה מכפיל כוח משמעותי לגן יבנה" אמר וציין כי בשנת 2016 חלה  ירידה משמעותית בהיקף עבירות הרכוש בגן יבנה.

דרור אהרון, ראש המועצה: "בפעילותנו המשותפת אנו מוסיפים נדבך חשוב  לשיפור איכות החיים בגן יבנה, עם הרחבת מערכי אכיפה בתחום הקהילה והשיטור העירוני. אני סמוך ובטוח שהיחידה תביא להגברת תחושת הביטחון של התושבים  תוך שמירה על איכות חייהם. עם הקמת היחידה גן יבנה תהיה מוגנת יותר, בטוחה יותר ושומרת יותר על נכסי הציבור".