גן יבנה מתנתקת מהוועדה המרחבית לתכנון ובנייה

23/01/2017
גן יבנה מתנתקת מהוועדה המרחבית לתכנון ובנייה (הגדל)

בישיבת הנהלת  המועצה שהתקיימה ביום חמישי האחרון הובאה לאישור החלטה על הקמת ועדה מקומית עצמאית לתכנון ובנייה שתעסוק רק בסוגיות תכנוניות של גן יבנה.

הקמת הוועדה הינה בהמשך להמלצת מנכ"ל משרד האוצר וקבלת אישור משרד האוצר לפיו יכולה גן יבנה להתנתק מעל הוועדה המרחבית לתכנון ובניה "זמורה" ולקבל  מעמד של ועדה עצמאית.

היסטורית כאמור, גן יבנה היתה כפופה לוועדה מרחבית  ששירתה ארבע  רשויות נוספות:  גדרה, בני עי"ש, קרית עקרון ומזכרת בתיה.

ראש המועצה המקומית דרור אהרון, פעל זמן רב לשינוי המצב הקיים מתוך תפישה שועדה מקומית ועצמאית לתחום התכנון והבנייה עולה בקנה אד עם מדיניותו לשפר את השירות לתושב.

ההחלטה שתעבור הערב בהנהלת המועצה, תובא תוך שבועיים לאישור המליאה ומשרד הפנים.

במקביל מועצת גן יבנה  תכשיר משרדים לקבלת קהל וארכיון, תגייס כח אדם מקצועי, תעביר את לרשותה את ארכיב תיקי הבניין ותטמיע את מערכות המיחשוב הייעודיות, בשאיפה להשלים את כל המהלכים הנדרשים עד מאי 2017.

דרור אהרון ראש המועצה: "זהו לא פחות ממהלך היסטורי והישג אדיר לי ולמועצה, שמשנה את התמונה הכוללת של שירות כל כך חשוב לכולנו.

הוועדה על כל מרכיביה ושירותיה תוקם באופן מקצועי. אני שמח לזכות לתרום למהלך מנסיוני הרב כיו"ר ועדה לתו"ב ואיש תכנון במשרד הפנים בעברי".

"שליטה עצמאית בהליכי תכנון ובנייה ברמה מקומית,  תייעל את העבודה ותזרז אותה, שכן אנו ניתן את השירות לתושבים כאן בגן יבנה, במקום  ועדה מרוחקת  שנתנה  שירות לחמש רשויות בו-זמנית, דבר שיצר סבך בירוקרטי בעיקר לתושבים".