לא מוותרים על המסע הישראלי

27/12/2016
לא מוותרים על המסע הישראלי (הגדל)

המועצה המקומית גן יבנה ורשת אורט ישראל יתקצבו יחד 56 אלף שקלים,  במטרה לאפשר לתלמידי י"א לצאת למסע ערכי לגיבוש זהות.

המועצה המקומית גן יבנה מייחסת חשיבות עליונה לחינוך לערכים, ציונות ואהבת המדינה תוך היכרות עם הארץ "דרך הרגלים". לפיכך חוזרת המועצה ופונה מדי שנה למשרד החינוך לאשר את השתתפות תלמידי י"א ב"מסע ישראלי " ולסייע בסבסודו.

אלא שמשרד החינוך הודיע שיתקצב רשויות אחרות, ושהשנה גן יבנה לא ביניהן.

בעקבות ההודעה זימן ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון ישיבה עם מנהלות התיכונים בישוב, נציגי תלמידים והורים. התלמידים פתחו והביעו אכזבה רבה לנוכח ההודעה, ורצון עז לקיים את המסע במתכונתו או במתכונת דומה.

"זו הזדמנות אחרונה עבורנו כשכבה לצאת עם צוותי החינוך לפעילות משותפת. לא מדובר בעוד טיול שנתי, אלא במסע של שייכות והתמודדות", אמרו התלמידים. עוד הוסיפו שיקיימו פעילויות שונות במרוכז לגיוס כספים מהציבור.

לאחר ששמע את התלמידים  הנחה ראש המועצה את מנהל מחלקת החינוך רחמים שרים ואת המנהלות להגיש הצעות למסע חלופי, תוך שיתוף התלמידים וההורים בתהליך.

תוך שבועיים הוגשה הצעה למסע בן ארבעה ימים,  שבדומה ל"מסע הישראלי" המקורי, כוללת לינה בתנאי שטח, פעילות גיבוש, פרוייקט התנדבות באחד הישובים ומעגלי שיח סביב זהותם העצמית של התלמידים ומקומם בקהילה ובמדינה.

לאחר שהתכנית אושרה על ידי ראש המועצה ורשת "אורט ישראל", התייעצו ביניהם וסיכמו שהמועצה והרשת ישתתפו במימון התקציב החסר.

בעקבות ההחלטה יועבר לשני התיכונים סכום כולל של 56 אלף שקלים, כאשר כל בי"ס יקבל תקצוב בהתאמה למספר תלמידיו היוצאים בפועל.

דרור אהרון, ראש המועצה הודה להנהלת רשת אורט ולמאהר נאסר אלאדין, מנהל האיזור מטעם הרשת על הרצון לסייע ולתמוך במפעל החשוב.  "אנו עושים ונמשיך לעשות הכל כדי לחזק את זהותו האישית, היהודית והציונית של נוער גן יבנה. מסע מסוג זה הוא אבן דרך חיונית להקניית ערכים אלו".