יום עיון איזורי ראשון מסוגו

21/12/2016
יום עיון איזורי ראשון  מסוגו (הגדל)

"זיהוי בזמן, דרבון, טיפול מערכתי ותמיכה חיובית הם בין הכלים שמגבירים סיכויי החלמה ואף אפשרות לצמיחה". אלו בין המסרים המרכזיים שעלו מיום עיון לאנשי מקצוע מגן יבנה והסביבה בנושא פגיעה מינית בקטינים בתוך המשפחה, שהתקיים לראשונה ברמה איזורית.

יום העיון פרי יוזמת המחלקה לשירותים חברתיים במועצה המקומית גן יבנה והמרכז הטיפולי "מאור", התקיים בתחילת השבוע שעבר, תחת הכותרת "האלם וההלם עם גילוי פגיעה מינית בתוך המשפחה: מענים מקצועיים".

ביום העיון שנועד להדגיש את חשיבות הטיפול בנושא ולהרחיב את הידע והמענים ובטיפול באלימות בחברה בכלל, השתתפו עשרות עובדים סוציאליים ופסיכולוגים חינוכיים מגן יבנה ועד גזרת אשקלון.

את הכנס פתחו מנהל המחלקה לשירותים חברתיים גבי גולדשטיין והמפקחת המחוזית מטעם משרד הרווחה, ענת הראל. בדבריהם ציינו כי זו הפעם הראשונה שמתקיים יום עיון איזורי, שבבסיסו ראיית צורכי השטח והבנה בדבר הצורך בשיתופי פעולה חוצי מערכות ובלמידת עמיתים מפרה.

"התערבות כמה שקרוב יותר לתחילת הדרך הינה קריטית ומשמעותית, גילוי הפגיעה בילד מוביל למסע שכולל תחנות רבות, קשות ומורכבות . מטרת המסע היא בראש ובראשונה להבטיח את ההגנה על הילד שנפגע ולסייע בהחלמתו".

"אסור לטאטא תופעות כאלו מתחת לשטיח בתקווה שייעלמו מאליהן. חובה על כל רשות להעמיד את כל האמצעים – כח אדם, ידע ואמצעים – כדי להגן על ילדים", ציין ראש המועצה דרור אהרון בדבריו ובירך את הנוכחים על היוזמה החשובה.

המשכו של יום העיון עסק בסוגיות של כאב ומוגנות במשפחה עם גילוי הפגיעה וכלים למתן סיוע ראשוני למשפחות ולנפגע/ת. בתפקידו הקריטי של הצוות המקצועי במשבר הגילוי.

"לצוות המקצועי יש תפקיד קריטי במשבר הגילוי, שחייב להתקיים בסביבה אמפטית, מקבלת ולא-שיפוטית. כאשר ילד נפגע מקבל תמיכה חיובית מכל הסובבים אותו - משפחה, בית ספר, מטפלים - גובר הסיכוי לאורך זמן שיתאושש". זהו המסר האופטימי עמו יצאו המשתתפים מיום העיון למרות העיסוק בנושא הכאוב והמורכב.

המחלקה לשירותים חברתיים לרשות הציבור, לדיווח וסיוע. לדרכי התקשרות הקליקו כאן