מסע בני ובנות מצווה נפתח

21/12/2016
מסע בני ובנות מצווה נפתח (הגדל)

אצלנו  בגן יבנה עוברים תלמידי בתי הספר מסע בן שנתיים לקראת הכניסה למצוות מכיתה ו דרך כיתה ז'.

המסע נפתח בשישי האחרון בטקסים בית ספריים לכלל תלמידי כיתות ו' והוריהם, שיא של תהליך חינוכי שקיימו מחנכות כיתות ו' עם תלמידי השכבה מתחילת שנת הלימודים, בעקבות תכנית השתלמות שהן עוברות.

מסע בני ובנות המצווה הוא יוזמה קהילתית של תכנית "זיקה" זהות יהודית ישראלית קהילתית בגן יבנה – אשר נתמכת על ידי המועצה המקומית גן יבנה מזה כשמונה שנים.

התכנית כוללת תחנות שנפרשות על פני שנתיים וכוללות פעילות הורים וילדים, פעילויות מיוחדות בתחומי הזהות היהודית והישראלית, פרויקט 'מחזור משאיר חותם' במסגרתו כל שכבה יוצרת יצירה ייחודית משלה בחצר בית הספר, טקס מסכם כלל ישובי והפקת חוברת על ידי התלמידים והתלמידות.

התכנית מקודמת על ידי סגנית ראש המועצה המחזיקה בתיק החינוך מחזיקת תיק החינוך ויו"ר זיקה ירדנה אוקמן עם מחלקת החינוך במועצה. יחד עם צוות זיקה הם מובילים את פורום מנהלי בתי הספר במסגרת פעילות להנחלת ערכים יהודיים וציון אירועים משמעותיים במעגל החיים היהודי במערכת החינוך בישוב.

בטקסים, שקיימו בתי הספר אילן רמון, מכבים, אהוד מנור ובן גוריון, שולבו קטעי קריאה, פסוקים מן המקורות, שירים ותכנים הנוגעים למסע המשמעותי אליו יוצאים תלמידי השכבה.

דרור אהרון ראש המועצה בירך בטקסים השונים. בפנייה אישית לבני ובנות המצווה אמר: "אל תתביישו לפנות אלינו, המבוגרים. אל תהססו להיעזר בהורים ובמורים. לימדו מניסיון החיים של המבוגרים סביבכם. האמינו בעצמכם. היו טובים לסביבתכם."

מחנכות כיתה ו', המובילות את המסע בשנתו הראשונה, ציינו : "זה מסע ערכי, מיוחד, מקרב לבבות. אנו מאוד נהנות להנחות את הבנות והאימהות בתהליך. התכנית מאפשרת לפתח ערכי תרבות ברוח יהדות ישראלית כמקור לעוצמה חברתית והעצמה נשית , חיבור ערכי בין אימהות וילדות וגיבוש הזהות היהודית-ישראלית של כל נערה שמגיעה לגיל מצוות".