מאתגר זה מדליק יותר

27/11/2016
מאתגר זה מדליק יותר (הגדל)

נובמבר בגן יבנה היה חודש עמוס בפעילויות ספורט שונות ומגוונות, ביוזמת מחלקת הספורט במועצת גן יבנה בשיתוף המתנ"ס.

האירוע שפתח את סדרת אירועי מחלקת הספורט היה יום ספורט אתגרי לכל תלמידי ביה"ס הממ"ד  "סיני" מבו השתתפו כל התלמידים - משכבה א' עד ו'.

זו שנה שנייה בה מנהלת מחלקת הספורט, מיכל שלומי, מארגנת ימי ספורט שתוכנם נבחר והם מופעלים בשיתוף הנהלות בתי הספר, כחלק מתכנית לקידום פעילות גופנית ואורח חיים בריא בישוב.

גודל המרחבים הציבוריים בבית הספר וקיומם של עצי צל בוגרים, איפשר לקיים בגובה חלק נכבד מההפעלות, ביניהן גשר חבלים, מנוף שהעלה "מטפסים" לרום העצים בזכות תרגילי משיכה קבוצתיים בחבל, קיר טיפוס ואומגות בנג'י.

לאלו התווספו רכיבת מסלולים באופני שטח, סקי קבוצתי, תחרויות קפיצה בשקים ועוד.

"למעשה, באמצעות כל ההפעלות העברנו מסר נוסף לתלמידים, מעבר לחשיבות השמירה על כושר גופני. הדגשנו כמה חשוב לשמור על כללי בטיחות ולהשתמש באמצעי הגנה שונים, כמו קסדות, רתמות, חגורות ביטחון ועוד. יצרנו הקבלה בין האמצעים השונים לבין חיי היום יום של הילדים, בזמן רכיבה על אופניים, נסיעה ברכב ההורים ועוד", מסבירה מיכל שלומי.

"כדי להצליח במשימות, התלמידים נדרשו לעבוד בצוותים, בצורה מתואמת ביניהם. גם זה ערך שחשוב להטמיע בהם כבר בגיל צעיר", מסכמת מיכל שלומי.

ראש המועצה דרור אהרון, הפתיע את תלמידי ביה"ס הממ"ד סיני. דרור בחר להשתתף באופן פעיל בהפגנת כישורי רכיבה על אופני שטח, תוך שהוא מקפיד לחבוש קסדה ולציין באוזני התלמידים: "לא משנה איזו קסדה חובשים, העיקר הוא להגן על הראש מנפילות".

***

בהמשכו של החודש התקיימו ימי ספורט אתגריים גם בבתי הספר היסודיים "אילן רמון" ו"מכבים".

ב-11 בחודש השתתפו כל בתי הספר בישוב באירועי יום ההליכה הבינלאומי. ב-23 בנובמבר -  תלמידי שכבות י-יא קיימו פעילות כדורסל על כסאות גלגלים, במסגרת יום בטיחות בדרכים.

את רצף האירועים הספורטיביים של חודש נובמבר יחתום כנס בריאות וספורט לגיל השלישי, במסגרת אירועי חודש הקשיש שמקיים מתנ"ס גן יבנה.