גן יבנה בין המועצות המובילות בשיעור המתגייסים לצה"ל

27/11/2016
גן יבנה בין המועצות המובילות בשיעור המתגייסים לצה"ל (הגדל)

מנתונים אגף כח אדם שמפרסם דובר צה"ל  עולה כי המועצה המקומית גן יבנה מדורגת במקום שני מבין המועצות המקומיות במדינת ישראל, בגיוס גברים.

על פי דו"ח אכ"א בצה"ל שהותר לפרסום בשבוע שעבר, ומדרג רשויות בישראל לפי נתוני המתגייסים ילידי שנת 1995, .91.5% מקרב הגברים בגן יבנה מתגייסים לשירות צבאי.  43.8% מתוכם – במיצוי למסלולי לחימה ו-10.7% במיצוי לקצונה.

הדו"ח מסווג רשויות בהתאם לגודלן, ומבחין בין עיריות למועצות מקומיות גדולות וקטנות.

סיכום הנתונים ושקלולם בציון כולל, ממצב את גן יבנה במקום השני בין המועצות המקומיות הגדולות.

"יש לנו נוער נהדר.  בזכות תיכונים מצוינים המחנכים לערכים, נתינה ואהבת המדינה, יחד עם השקעה כספית שנתית של המועצה בתכניות מקדמות מוכנות לשירות צבאי  – ימשיכו לגרום לנו לגאווה", התבטא ראש המועצה דרור אהרון, לאחר בדיקת הנתונים.

בתוך כך נמסר מן המועצה על עלייה מתמדת בהיקף הבוגרים והבוגרות מגן יבנה, שבוחרים לדחות את הגיוס ולצאת לשנת שירות בגרעיני  תנועות נוער או מסגרות משימה לאומית אחרות.