תרגיל התמודדות עם חומרים מסוכנים

16/09/2016
תרגיל התמודדות עם חומרים מסוכנים (הגדל)

ביום שני שעבר התקיים תרגיל התמודדות עם אירוע חומרים מסוכנים במפעל מעדנות שבאיזור התעשייה.

"מעדנות" שמקבוצת "תנובה" הינו אחד מיצרני מוצרי הבצק הקפואים הגדול במדינה. תהליכי קירור שמתקיימים בתחומו נעשים בטכנולוגיה שמנצלת אמוניה שמאופסנת במיכלים בתחומי המפעל.

על רקע זה דרש המפעל בתרגול מדי שנה, למול גורמי ההצלה, משרדי ממשלה רלוונטיים והרשות המקומית.

בתרגיל השתתפו בפועל כוחות משטרה, כיבוי אש והצלה, המשרד להגנת הסביבה, כאשר מד"א שולבו טלפונית בתרגיל.

למקום הגיעו כבאיות מאוישות בארבעה צוותים של כבאים מתמחים באש, חומ"ס ותפעול מנוף גבהים.

במסגרת התרחיש שתורגל, נעשתה סימולציה של פיצוץ באחד מצינורות ההולכה ודליפת חומר הקירור. בהתאם לתרחיש נדרשה המחשת פינוי עובדים מתוך המתחם, ביניהם שני "פצועים", התמגנות עובדים מורשים וכניסה למוקד הדליפה לצורף הפסקתה.

אמיר גברה, קב"ט המועצה מבהיר שהמועצה תיזום ישיבה בהשתתפות כל הגורמים שהיו שותפים לתרגיל לצורך קבלת ממצאי התחקיר שקיימו בסיכומו. "אנו מבקשים לוודא שמפעל דוגמת מעדנות יהיה ערוך ומוכן לאירועי קיצון. אנו מנצלים כל הזדמנות לתרגל גם את עצמנו בהעברת מידע מהיר וזריז לציבור ובפינוי תושבים במידת הצורך".