שיפור בסיסי בתנאי המאבטחים

16/09/2016
שיפור בסיסי בתנאי המאבטחים (הגדל)

כל מוסד חינוכי במדינת ישראל, בו לומדים מעל 100 תלמידים במרוכז, מחייב הצבת מאבטחים בפתחו. למעשה, הדמות הראשונה בה פוגש כל תלמיד בכניסה לבית הספר, הוא המאבטח או המאבטחת המוצבים בכניסה.

למרות שאין כל הוראה מחייבת מה יהיו מרכיביו של ביתן השומר, במועצה המקומית גן יבנה התקבלה החלטה לשפר את תנאי השהייה של המאבטחים.

לקראת פתיחת שנת הלימודים גויסו תקציבים מיוחדים שמומשו לרכישה והתקנה של מערכות מיזוג אוויר בביתנים בכניסות לכל שבעת בתי הספר בגן יבנה.

"לא מדובר בהטבה לשומרים או למאבטחים, אלא בסביבת עבודה שתגן על בריאותם. ילדינו פוגשים את השומרים האמונים על בטחונם. אין כל סיבה שיזיעו בחום של הקיץ או שיסבלו מקור בחורף", מסביר ראש המעוצה דרור אהרון.

"אמנם כרשות מקומית לא חלה עלינו חובה לעשות כן, אך בחרנו לשדרג את  עמדות השמירה. זה עניין ערכי ואנושי, ועל ידי השקעה כספית – לכבד את השומרים והמאבטחים ולהגן עליהם".