לחיי אדם אין מחיר

16/09/2016
לחיי אדם אין מחיר (הגדל)

מהמועצה המקומית גן יבנה יוצאת בשורה מצילת חיים:

דפיברלטור לכל בית ספר

5000 התלמידים שחזרו ב-1 בספטמבר ללימודיהם בבתי הספר בגן יבנה, נתקלו לראשונה במכשירים חדשים שיותקנו במוסדות החינוך – דפיברלטורים (אמצעי החייאה שמחזיר את קצב הלב לפעולה סדירה באמצעות שוק חשמלי).

כך על פי החלטת ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון, וגיוס תקציב בן 35 אלף שקלים מתקציבי הרשות, כדי לצייד במכשירי החייאה את כל המסגרות בהן שוהה משך היום המספר הגדול ביותר של ילדים, נוער ומבוגרים

למעשה בפעולה זו מקדימה מועצת גן יבנה את המחוקק בצעדים רבים, שכן בשנת 2008 נחקק חוק שמחייב מקומות ציבוריים להצטייד בדפיברלטורים. המחוקק הגדיר תחילה מקומות ציבור בהם מעל 500 איש, וכלל בהם שדות תעופה ונמלים, תחנות מרכזיות, תחנות רכבת, אצטדיוני ספורט ומכוני כושר, ובנוסף הגדיר מטוסים ואניות בני 100 מושבים ומעלה. ב-2012 תוקן החוק כך שיכלול גם בתי אבות, בתי סוהר ומעצר, מלונות בני 250 חדרים, בריכות, מוסדות להשכלה גבוהה עם 500 סטודנטים לפחות, אולמות אירועים ומרכזי כנסים.

כאמור, בעוד שמתברר כי במדינה יישום החוק מתמהמה, ורק בשנת 2014 הותקנו תקנות ליישומו, ומוסדות חינוך טרם נכנסו למשוואה, במועצה המקומית גן יבנה החליטו להקדים את המהלך מבלי שזו תידרש לכך.

"מחלות לב ידועות כאחד מגורמי המוות העיקריים במערב, לרבות מדינת ישראל. מתוך הפוטנציאל האדיר שבהצלת חיי אדם, הוריתי על רכישת מכשיר לכל אחד משבעת בתי הספר בגן יבנה – חמישה יסודיים ושני תיכונים. כל בית ספר חדש שיוקם בעתיד יצוייד בציוד מקביל בהתאמה".

המכשירים יוצבו במקום בולט לעין בתחומי בתי הספר וישולטו כפי שדורש החוק. צוותי בתי הספר יעברו את ההכשרה הנדרשת לתפעול המכשיר, שהפעלתו תוך דקה עד 7 דקות מרגע ההתמוטטות יכול לעשות את כל ההבדל בין חיים למוות.