נקודת מד"א תשוקם בהשקעה של 400 אלש"ח

16/09/2016
נקודת מד"א תשוקם בהשקעה של 400 אלש"ח (הגדל)

המועצה המקומית גן יבנה וארגון מד"א יממנו במשותף עבודות לשיקום מהותי של מבנה התחנה - כך סיכמו ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון ומנכ"ל מד"א אלי בין, לאחר דיונים בנוגע למצב המבנה בהשתתפות מנהל מד"א מחוז דרום מגן יהודה שושן ומנהל מד"א מרחב לכיש תמ"ג עמי אבגי.

בשנת 2005 הוקמה נקודת הזנקת אמבולנס בגן יבנה, שמשרת את תושבי גן יבנה והסביבה הקרובה.

במקביל להכשרת מחזור נהגי האמבולנס ומגישי העזרה הראשונים, פעלה המועצה להעמיד מבנה ציבור לטובת הפעילות.

תחילה הקצתה מבנה גן ארעי. בהמשך -  מבנה שהוקם במקביל למבנה מחלקת הרווחה, בשלהי שנות השבעים.

עם השנים המבנה התיישן ומצריך עבודות ניכרות להסדרה כוללת של תשתיות ומערכות מים וביוב, החלפת גג ותקרות אקוסטיות,  עבודות איטום, ריצוף וחיפוי מחדש, טיח וצבע.

בישיבה עדכנו מנהל המחוז ומנהל המרחב, כי לנוכח היקף העבודות מד"א נכונה לתקצב סכום של  200 אלף שקלים, כנגד תקצוב מקביל (מצ'ינג) מצד המועצה.

זאת בנוסף להשקעה במיגונית שהציבו במקום לפני כשנתיים, עם ההסלמה במצב הבטחוני באיזור, הציבה במקום מיגונית לטובת  הכוננים המתנדבים שפועלים במקום בשיגרה ובחירום.

ראש המועצה אהרון דרור שבירך על ההצעה הבהיר כי התקציב המשותף בסך כולל של 400 אלף שקלים יובא כתב"ר לאישור מליאת המועצה  הקרובה, בתוך כך שההליך יעוגן בין הצדדים משפטית.

"מתנדבי מד"א ראויים למבנה ראוי. המקום משמש בראש ובראשונה לשהיית הכוננים שמוקפצים לקריאות עזרה ראשונה והצלת חיים, אך גם כמועדון חברתי לכל דבר ועניין – להדרכות מקצועיות, למנוחה ולפעילות הקהילתית העניפה שמתקיימת במקום – בין היתר בגיוס תרומות וחלוקת מוצרים לקראת ראש השנה ופסח", סיכם ראש המועצה.