תרגיל העורף הלאומי - 20.9.16

תושבי גן-יבנה היקרים,

ביום שלישי 20.9 יתקיים תרגיל העורף הלאומי, שיכלול אזעקות תרגול לפי איזורים.

בגן יבנה יישמעו אזעקות:  בשעה 11:15 בבוקר ובשעה 19:05 בערב.

התרגיל  מספק לכם ולנו הזדמנות להכנה ומעבר למצבי חירום, שעלולים לפקוד בכל עת. המשפחה היא מסגרת חשובה ומשמעותית.

לכן מומלץ שתבצעו תרגולים גם במסגרת הביתית.

הנחיות התנהגות ליום התרגיל :

א.      אזור ההתרעה לגן יבנה הוא: "לכיש 273".

ב.      בהישמע האזעקה, תרגלו כניסה למרחב המוגן שבחרתם מראש, בהתאם לזמן  ההתרעה הקבוע לגן יבנה - 45 שניות. שהו במרחב המוגן 10 דקות.

ג.       בצעו תרגול כניסה למרחב המוגן בכל מקום בו תהיו: בבית, במקום העבודה, ברחוב וכו'.

ד.      רק אם הכניסה למרחב המוגן במהלך התרגיל כרוכה בשיבוש שגרת חייכם באופן בלתי סביר, המשיכו בפעילות.

ה.      כלל השירותים החיוניים במשק, לרבות בתי חולים, ימשכו כסדרם, לרבות כנסים ואירועים המוניים, תנועת כלי רכב פרטיים ותחבורה ציבורית.

ו.        במקרה של אזעקת אמת תופעל צפירה נוספת ויפורסמו הנחיות בתקשורת.

ז.       לא שמעתם את האזעקה? דווחו בפירוט למוקד העירוני בטל' 08-8573706 או 10686* מכל מכשיר נייד.

כללי אצבע שחשוב שתדעו:

א.      פיקוד העורף שיפר את מערכות ההתרעה כך שבזמן חירום, לכל אזור בארץ ניתן זמן התרעה שונה.

ב.      בחירום האזעקה תופעל רק באזור שבו קיימת סכנה לנפילת טילים כדי לשמור  על שגרה מירבית ביתר האזורים.

ג.       פעולות פשוטות היום,  יכולות להציל חיים בחירום.

ד.      פעולה בהתאם להנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף הוכיחה עצמה כמצילה חיים.

למידע נוסף: אתר האינטרנט של פיקוד העורף www.oref.org.il או המוקד הטלפוני של פיקוד העורף 104

בברכת בטחון ושקט,

דרור אהרון – ראש המועצה