ההשקעה בחינוך בגן יבנה מניבה פירות

25/08/2016
ההשקעה בחינוך בגן יבנה מניבה פירות (הגדל)

חינוך לערכים - סיבה לגאווה: תיכון אורט ע"ש יצחק רבין בגן יבנה מדורג ברמה 2 מתוך ארבע דרגות הצטיינות של בתי הספר הערכיים במדינה עליהם הכריז משרד החינוך.

משרד החינוך פרסם ביום ראשון השבוע רשימה של בתי הספר על-יסודיים הנחשבים לערכיים במדינה. לראשונה מתברג בית ספר תיכון מגן יבנה ברשימה המכובדת, כאשר  "אורט ע"ש יצחק רבין" מדורג בקבוצה השנייה מתוך ארבע דרגות ההצטיינות.

בין המדדים שמשרד החינוך בחן: שיעורי הגיוס המשמעותי, שימור תלמידים בתוך המערכת, תהליכים למניעת נשירה, תכניות לימוד מעודדות מעורבות חברתית, עליה בהיקף היוצאים לשנת שירות ומכינות קדם צבאיות ועוד.

בחינת בתי הספר במדרג המשמעותי אמנם לא התייחסה להישגים לימודיים וזכאות לבגרות, שגם בהם תיכון אורט רבין בולט מאד בקנה מידה ארצי, אך נתנה משקל רב לטוהר בחינות, שמירה על ארגון וסדר בתהליכי בחינת למידים, כמו גם יציבות של הישגים לאורך זמן.

בהודעת מנהלת האגף לחינוך על יסודי במשרד החינוך דסי בארי למנהלת ביה"ס, מצויין כי זו שנה רביעית בה משרד החינוך בוחן את עובדי ההוראה בחטיבה העליונה בהיבטים לימודיים, חברתיים וערכיים, בהתאם להסכם "עוז לתמורה".

"אני שמחה לבשר", היא מציינת "כי מבדיקת הישגי החטיבה העליונה שבניהולך, בהתאם לכללים ולקריטריונים של המודל, נמצא שביה"ס מדורג בין בתי הספר שהישגיהם הינם הגבוהים ביותר בקידום תלמידים.... זכיה זו הינה אות הערכה למנהיגותך ולעשייה החינוכית המעמיקה של צוות המורים".

מנהלת האגף מדגישה את החשיבות הרבה שמשרד החינוך רואה בהוקרה והערכה של אנשי חינוך מחוללי שינוי, המקדמים כל אחד מהתלמידים אל מעבר ליכולותיו הצפויות, משפיעים ותורמים לעיצוב עתיד תלמידיהם ומביאים אותם להצטיינות לימודית, אישית, חברתית וערכית. הענקת התגמול הזדמנות להביע את הוקרת משרד החינוך גם במעשה, מסבירה בארי כאשר כל המורים בחטיבה  העליונה המועסקים בהיקף 100% משרה יזכו למענק חד פעמי בשיכור 6,164.49 ₪.

ההודעה התקבלה במועצה המקומית גן יבנה בסיפוק רב. ראש המועצה דרור אהרון מיהר לברך את מנהלת בית הספר מרי שפונט ואת הצוותים החינוכיים שלצידה, ולהודות להם על עבודת קודש יומיומית בחינוך דור העתיד.

"לפנינו תוצאות מוכחות נוספות להשקעה בתחום החינוך אותו אנו שמים בראש סדר העדיפויות. מערכת החינוך של גן יבנה תמשיך לקדם את תלמידי הישוב תוך הטמעת ערכים חברתיים וקהילתיים, לצד עידוד מצויינות בהישגים, כל תלמיד על פי דרכו וצרכיו. המפתח להצלחת דור העתיד טמון בחיבור בין השניים".