ברוכות תהיו משפחות חדשות

5/08/2016
ברוכות תהיו משפחות חדשות (הגדל)

העתקת מגורים היא החלטה מורכבת, בעיקר אם מדובר במשפחה והורים לילדים.

יוזמה מיוחדת בגן יבנה נועדה לגרום למשפחות חדשות  להרגיש בבית, כמה שיותר מהר.

יוזמה נוספת של מתנדבי זיקה בתמיכת המועצה המקומית ומתנ"ס גן יבנה: אירוע שמיועד למשפחות חדשות, לקראת ראש השנה, כדי שיחגגו יחד ויכירו את כל המסגרות והארגונים, הפעילויות והתכניות שמתקיימות בישוב.

באירוע יכירו באופן בלתי-אמצעי את ראש המועצה וחברי המועצה, מנהלי מחלקות, נציגי ארגונים חברתיים ותרבותיים הפועלים בישוב, תנועות נוער ומסגרות התנדבות.

ההכנות לאירוע שיתקיים ב-19 בספטמ בעיצומן. תחילתן המשמעותי בגיוס משפחות ותיקות בישוב שישמשו כמלוות למשפחות הנקלטות.

בימים אלה מופץ טופס הרשמה מקוון לאיתור המשפחות המלוות ולאפיונן על בסיס מקום מגורים, גילאים, ילדים, אורחות חיים, תחומי עניין ומסגרות פעילות.

המשפחות החדשות מתבקשות לאפיין עצמן בפרטים דומים לצורך הצלבת נתונים, וכמובן הן נשאלות אם יש להן עניין להכיר משפחות ותיקות שילוו אותן בתהליך הקליטה.

מתוך תפישה שתושבי גן יבנה צריכים לספק את צורכיהם בתחומי הישוב, גורם מגויס שלישי הוא הקהילה העסקית. בעלי עסקים מקומיים מוזמנים להציע הטבות מיוחדות למשפחות החדשות בבואן לצרוך שירות או מוצר. רשימת ההטבות תרוכז ותחולק לצד חומרי הסברה נוספים.

הפרוייקט עלה כחלום של אחת ממתנדבות זיקה, שמתוך תחושותיה לגבי קליטה בישוב כתושבת חדשה, ביקשה ליצור חוויה שונה לתושבים חדשים אחרים.

האירוע מתקיים זו השנה השנייה. סיון בן שימול, רכזת פרוייקטים קהילתיים וניהול ידע בתכנית זיקה מציינת שתושבים שהגיעו לאירוע בשנה שעברה יצרו קשרים קהילתיים מהר יותר, התחברו עם יוזמות קהילתיות וחשו יותר מעורבים בישוב.

הרשמה למשפחות חדשות

הרשמה למשפחות מלוות