הרבה מעבר לספורט

14/07/2016
הרבה מעבר לספורט (הגדל)

במגמה לקדם אורח חיים פעיל ובריא בגן יבנה, נערכת המועצה המקומית לגיבוש תכנית אב ישובית לספורט ופעילות גופנית.

השלב הראשון – סקר תושבים מקוון שיצביע על צרכים ומגמות. (לכניסה לסקר הקליקו כאן)

תושבי גן יבנה אוהבים כושר  ובוחרים בפעילות גופנית יזומה. המועצה המקומית גן יבנה שמבקשת לכוון משאבים ותקציבים בצורה מושכלת, יוצאת בסקר פעילות גופנית ופעילות ספורט.

הסקר הינו שלב ראשון בצעדים שמקדמת מחלקת הספורט, בניהול מיכל שלומי, לקראת תכנית אב ישובית בתחום.

בימים אלה מופץ בגן יבנה סקר אינטרנטי. שאלות הסקר עוסקות בתדירות העיסוק בפעילות גופנית, בסיבות להימנעות מפעילות גופנית, משך העיסוק בפעילות גופנית תדירה, סוגי הפעילות הקבועים, המסגרות בהן הפעילות מתקיימת, סוגי המתקנים המשרתים את הפעילות העיקרית ולעומתם – סוגי המתקנים החסרים.

שאלות נוספות עוסקות בצעדים הרצוים מצד הרשות כדי לשפר את שירותי הספורט והפעילות הגופנית, ענפי הספורט הייצוגיים בהם נדרשת השקעה, מידת שביעות הרצון ממגוון הפעילויות תוך הבחנה בין ענפים עממיים לתחרותיים.

דרור אהרון, ראש המועצה: "לפני שנתיים הצטרפנו לרשת ערים בריאות. לפני שנה הקמנו במועצה את מחלקת הספורט שמובילה מיזמים חדשים בתחום.

פעולות אלו במקביל להקמת אולמות ומתקנים נוספים, שהגדול בהם הוא הקנטרי קלאב ומרכז הספורט והנופש הצומח, מלמדים על החשיבות הרבה שאנו מייחסים לקידום מודעות לאורח חיים בריא בקרב התושבים. פעילות גופנית והעמדת אמצעים לקיומה הם בין הדברים המשמעותיים שאנו כרשות יכולים לעשות לשם כך".