הן רק רוצות לזרוק - מאמנור אלופת האלופות בכדורשת

14/07/2016
הן רק רוצות לזרוק - מאמנור אלופת האלופות בכדורשת (הגדל)

גן יבנה על מפת הכדורשת של ישראל. הקבוצות הצעירות מגיעות מזה שנתיים להגיע להישגים ארציים וגוברות על קבוצות ותיקות מהן כי הן "רק רוצות לזרוק".

ביום שישי האחרון (8.7.16) התקיים טורניר אלופת האלופות בכדורשת לשנת 2016. הטורניר התקיים באולם ספורט אליאנס בתל אביב, בהשתתפות  29 קבוצות מכל רחבי ישראל. אלו שיחקו ועלו שלבים על בסיס "הטובה מכל שלוש מערכות".

לאחר סבבים ומערכות עלתה קבוצת אמהות ביה"ס אהוד מנור – "מאמנור", למשחק גמר נגד אמהות כפר סבא. בסיכומו של משחק קשה וצמוד מאד לאורך כל הדרך בין הקבוצות, הביסו  נשות "מאמנור" את נשות כפר סבא  בתוצאה של 2:0 במערכות.

"קבוצת כפר סבא ותיקה מאד. חשוב לזכור שבכפר סבא קם למעשה תחום המאמאנט ולכן ההישג גדול פי כמה", מציינות בסיפוק בנות הקבוצה. למעשה זו לא ההצלחה היחידה שזוקפת הקבוצה לזכותה בשנת 2016, שדורגה בינואר במקום ראשון  בטורניר הכדורשת בספורטיאדה ה-35 באילת.

את "מאמנור" מאמן זו השנה הראשונה איתן כהן. כהן ילווה את הקבוצה בספורטיאדה באילת בסוף אוקטובר השנה. קרן סעידי-פרץ, קפטנית הקבוצה מקווה להצליח לשחזר הישגים גם בתחרות משמעותית זו.

***

תחום הכדורשת הוקם בגן יבנה לפני כ-4 שנים, בתמיכת המועצה המקומית והמתנ"ס.  בליגת גן יבנה פעילות כיום 8 קבוצות המונות כ-100 אמהות מבתי הספר היסודיים והתיכונים

חלק מהמשתתפות רשומות ב"קבוצת איילות" במסגרת ליגת הכדורשת הארצית.

הליגה המקומית יוצאת בימים אלה לחופשה. בסיום החופשה יחזרו המשתתפות בכוחות מחודשים לליגה שתימשך כל העונה, בניהולה של היו"רית הנכנסת אביטל בן שבת. בן-שבת נכנסה בתחילת יולי לתפקידה במקום אורלי נחושתאי ששימשה כיו"רית מאמאנט גן יבנה השניה והובילה את הקבוצות להישגים רבים וגם ליוותה ויזמה פעולות חברתיות וקהילתיות רבות, ביניהן גיוס משחקים והפעלת ילדים ב"צוק איתן" וסביב מעגל השנה.

בימים אלה יוצאת המועצה המקומית בתכנית אב ישובית לספורט במטרה להמשיך ולקדם את הספורט העממי והתחרותי בגן יבנה ולתמוך בו, תוך מיפוי צרכים, גיוס משאבים וניצולם בצורה המקצועית ביותר.

ראש המועצה דרור אהרון: "אנו נמשיך לתמוך בספורט העממי והתחרותי בגן יבנה. מאמאנט היא אחת ההוכחות הטובות לערך המוסף של פעילות גופנית שנעשית במסגרת קבוצתית משולבת בערכים חברתיים. במצב כזה כולם יוצאים מנצחים".