השיטור המשולב יוצא לדרך

24/06/2016
השיטור המשולב יוצא לדרך (הגדל)

בתחילת יוני החלה הפעלת ניידת "שיטור משולב" בה פועלים יחדיו שוטר משטרת ישראל ופקח מטעם המועצה.

שיטור המשולב הוא נדבך נוסף בשיפור השירות לתושבים על ידי טיפול בעבירות איכות חיים, ביטחון הנפש והרכוש.

בשלב ראשון תפעל הניידת כ"פיילוט"  - 3  ימים בשבוע. פעילותה תורחב בהתאם למחוללי הפשיעה ואיכות החיים בישוב, כפי שינותחו על ידי המועצה והמשטרה יחד.

ניידת ה"שיטור המשולב" היא פלטפורמה הפועלת שנים רבות בערים שונות במדינה וקוצרת לא אחת הצלחה בשיפור תחושת הביטחון ושיפור איכות חיי התושבים.

זו, כאמור, החלה לפעול אתמול גם בישוב גן יבנה כחלק משיתוף הפעולה הפורה וההדוק הקיים בין משטרת ישראל למועצה המקומית שמטרתו הגברת תחושת ביטחון התושבים ושיפור איכות חייהם.

ניידת השיטור המשולב המאוישת הן בשוטר משטרת ישראל והן בפקח מטעם המועצה המקומית יוזעקו לקריאות המתקבלות במוקד העירוני של המועצה  ובמוקד המשטרה, אשר מצריכות טיפול משולב.

בין מגוון העבירות בהן ניתן יהיה לטפל בזכות נוכחות הניידת והפעילות המשולבת:  מטרדי רעש והפרעות מנוחה, רוכלות, השלכת פסולת שלא כחוק ואכיפת חוקי עזר עירוניים.

במשטרה ציינו כי זה הוא צעד משמעותי נוסף למען תושבי גן יבנה, למען ביטחונם ושמירת איכות חייהם, תוך שילוב זרועות ושיתוף פעולה פורה בין המשטרה לבין המועצה המקומית.

ראש המועצה המקומית גן יבנה דרור אהרון: "המועצה משקיעה משאבים כספיים וכח אדם כדי לתרום לתחושת הביטחון האישי של התושבים ולשפר את איכות חייהם. החיבור עם המשטרה באמצעות מודל השיטור המשולב מתווסף למאמצים הרבים בהם אנו נוקטים, ביניהם שירותי השמירה העירוניים, הרחבת המוקד העירוני ועוד".