גידול משמעותי במספר מתנדבי המחלקה לשירותים חברתיים

24/06/2016
גידול משמעותי במספר מתנדבי המחלקה לשירותים חברתיים (הגדל)

תושבי גן יבנה ידועים מאז ומתמיד ברצונם לתרום ולהתנדב. עובדה זו ניכרת במספר מתנדבי מד"א, משמר אזרחי ורוטרי, ביחידת החילוץ וההצלה הייחודית לגן יבנה ועוד מסגרות בגן יבנה.

לכן זה אינו מפתיע שקריאת המועצה לתושבים להתנדב במסגרת המחלקה לשירותים חברתיים, מניבה כל פעם "מתגייסים" חדשים.

התושבים המבקשים להתנדב נפגשים תחילה עם שתי עובדות סוציאליות אחראיות. אלו מראיינות את הפונים ומוודאות את התאמתם. רק לאחר בדיקת התאמה והכשרה, משובצים המתנדבים לאפיקי ההתנדבות השונים.

במסגרת עבודה עם קשישים, מתבטאת ההתנדבות בפן רגשי ומעשי: המתנדבים מבקרים בבתים, משוחחים עם הקשישים ומקשיבים להם.

"המתנדבים מפיגים את בדידות הקשישים ועונים על צורך בחום ובתשומת לב", מסביר מנהל המחלקה גבי גולדשטיין, ומוסיף כי מעבר לכך הם מסייעים לקשישים לפתור סוגיות שעולות מול הממסד, כותבים עבורם מכתבים ועוד.

אפיק התנדבות נוסף מתבטא בעבודה עם בעלי צרכים מיוחדים. בגן יבנה מסגרות שונות: מועדון לילדים, מועדון בשיתוף אקי"ם לבני 21 ומעלה, בהן המתנדבים משולבים. לעתים הם משובצים גם לעבודה פרטנית.

במסגרת התנדבות  עם עולי אתיופיה, המתנדבים אחראים להפעלת הילדים בזמן שהוריהם נמצאים במסגרות העשרה שהמועצה מפעילה. בנוסף המתנדבים משובצים במסגרות לנוער בסיכון".

היום בשירות המחלקה לשירותים חברתיים כ-30 מתנדבים. מספר זה אינו כולל את המומחים המשובצים בשי"ל – שירות הייעוץ לאזרח, שמספר הפניות ההולך  ועולה אליו מלמד על נחיצותו.

ראש המועצה דרור אהרון: "מתנדבים הם כח מכפיל. תמיד ולעולם יהיה בהם צורך. אנחנו מעריכים ומוקירים אותם יום יום. התנדבות בכל תחום שהוא אינה דבר מובן מאליו, בעיקר כאשר מדובר בטיפול באוכלוסייה".