אלפים בחג הקהילתי ביותר של גן יבנה

24/06/2016
אלפים בחג הקהילתי ביותר של גן יבנה (הגדל)

אלפי תושבי גן יבנה לבושים לבן, חגגו יחד בפעם השביעית את "חג ישוב" – חגיגת שבועות ישובית שהפכה למסורת ייחודית.

חג ישוב נולד כחלום של מתנדבי תכנית זיקה, זהות יהודית ישראלית קהילתית בגן יבנה, ומאגד יחד את כל ביכורי העשייה החינוכית והקהילתית, בשילוב מערכת החינוך, הארגונים הקהילתיים, המתנ"ס, אמני גן יבנה ועוד רבים וטובים.

יחד חגגו את ביכורי העשייה של גן יבנה בפסטיבל של מתחמי פעילות סביב חג השבועות והספרה 7 על משמעויותיה השונות. האירוע נפתח בתקיעת שופרות ובמופע מקומי. התינוקות שנולדו במהלך השנה התקבלו בתהלוכה חגיגית. אמנים וסופרים מקומיים הציגו מיצירותיהם.

אפילו מתחם המזון תופעל על ידי הורי הנהגות בתיה"ס וההכנסות חולקו בין כולם בצורה שווה.

ירדנה אוקמן, סגנית ראש המועצה, מחזיקת תיק החינוך ויו"ר זיקה: "חלמתי שיהיה חג שאחגוג עם הישוב שלי, המתחבר לאדמה ולטבע. חג המבוסס על כוחות מקומיים וערכים, מחבר את כל מגוון התושבים – כולם חלק".

אורית גוטמן, מנהלת מתנ"ס גן יבנה סיכמה : "חוסנה של הקהילה בא לידי ביטוי ביום מאושר כזה. מאות מתנדבים, אלפי תושבים יוצרים יחד אווירה קסומה".

חני חרובי, רכזת תרבות ישראל בתיכון אורט ע”ש יצחק רבין: “ "בתקופת בית המקדש הביאו ביכורים. המוני אנשים, מכרים וזרים התעניינו במה שכל אחד הביא משום שייכותם לאותו עם ותרבות. בחג ישוב נפגשים, מכירים, נחשפים ליצירות וביכורים, אמנות מקומית, תינוקות חדשים, חגיגה. התכנסות המאחדת ומייחדת את כל השותפים לקהילה. זהו סמל טבעי ונכון לחג השבועות. בחג קוראים ממגילת רות, בה בולט ערך החסד. כך גם בחג ישוב. מאות יוצרים בהתנדבות מהקהילה ולמענה מתוך מידת החסד".

איתי בן חיים, מתנדב זיקה וממקימי התכנית: " תשעה אנשים חלמו להפגיש לערב אחד את כל התושבים, ערב שיכלול גם נושא ותוכן. לא רצינו מתנפחים! נזכרנו מה עושים במפגש בקיבוץ, וכך הגענו לשבועות. כיוון שאין ביכורים חקלאיים הוחלט על ביכורי פעילות ועשיה. כך יצא חג ישוב הראשון, אליו הגיעו כולם - מאמהות לתינוקות בשנתם הראשונה ועד לוותיקי הישוב שרצו לראות מהו החג החדש הזה. ההצלחה הובילה להחלטה . הנסיון הפך למסורת. מאז לכולם ברור שלגן יבנאים יש בכל שנה חג נוסף בלוח השנה".

גניה גרוזמרק, חברת פורום האמנים והיוצרים: "כשהפורום החל לפני 5 שנים, השתתפנו לראשונה בחג ישוב. ראיתי המוני  ילדים קטנים עם חיוך גדול הרגשתי שאני חייבת לעבור אליהם קדימה. התחלה זו הפכה עבורי לעסק – “סדנאות יצירה …קצת אחרת”. אני אוהבת ומאוהבת במה שאני עושה, אני ברת מזל מוקפת בחברים תומכים".

ירדן סומך, רכזת הנוער תנועת הנוער הלאומי, וחניכי שכבת י”א "בשבע השנים האחרונות זכינו להיות חלק מעשייה חברתית, קהילתית וייחודית . חג ישוב מסמל סולידריות, ערבות הדדית ואהבת חינם. כך אנו מביאים לידי ביטוי את הנוער האיכותי שגדל ביישוב, ומרגישים שזה מקום שבאמת טוב לגדול בו".

איריס חליפה, תושבת גן יבנה: "זו הזדמנות להכיר את האנשים המעניינים והרבגוניים. קסמו בטביעת האצבע של ההון האנושי. בפשטות. בחיבור ובמחשבה על תוכן וערכיות".

דרור אהרון, ראש המועצה המקומית גן יבנה: "חג ישוב הפך לחלק בלתי נפרד מה-DNA של גן יבנה. שבע שנים הן זמן לסכם ולומר שאיננו רואים את גן יבנה ללא החג הישובי הזה, ובהחלט העיתוי לדבר במושגי המשכיות. זו מסורת קהילתית וייחודית שיצרנו בגן יבנה. כל כולה יצירה של תרבות מקומית מקורית”.