באו ללמוד

24/06/2016
באו ללמוד (הגדל)

לא פעם המועצה המקומית גן יבנה מתבקשת להציג את פעילותה בפני רשויות אחרות. הפעם היו אלו ראשי אגף פרט וקהילה במועצה האיזורית גולן, שביקשו לקיים למידת עמיתים

בשבוע שעבר ביקרו בגן יבנה ראש אגף פרט וקהילה במועצה האיזורית גולן עמיחי אלבה, ומנהלי המחלקות והיחידות שהאגף כולל: שירותים חברתיים, התפתחות הילד, היחידה לקידום בריאות, השירות הפסיכולוגי החינוכי, היחידה למתבגרים, היחידה להתנדבות, מרכז גישור ודיאלוג קהילתי ומרכז חוסן.

את חברי המשלחת קיבלה סגנית ראש המועצה מחזיקת תיק החינוך ירדנה אוקמן, בסקירה קצרה אודות גן יבנה והתפתחותה, מבנה המועצה ותקציביה.

בהצגת חזון ראש המועצה ציינה את המשאבים והפעולות המוקצים ליצירת זהות קהילתית ושימור קהילתיות, למול הגידול שגן יבנה עוברת.

האורחים ביקרו ב"כיתת הוותיקים" שבתיכון אורט נעמי שמר. שם נפגשו עם כ-70 גמלאים הנמנים על התכנית, למדו מפיהם על נחיצותה של הפעילות בעיניהם ומקומה החיוני בחייהם.

"כל אחד מאיתנו נתרם מהפעילות בביה"ס, ומחזיר על ידי התנדבות לקהילה", ציינה בלהט אחת המשתתפות, אשת חינוך בעברה.

"רכשתי חברים חדשים בזכות התכנית. אני מוצא סיבה לצאת מהבית" ציין משתתף שני, ועמיתה שלישית ציינה את איכויות הלמידה והתוכן שמועברים בבית הספר.

ממנהלת בית הספר פנינה גלס ביקשו ללמוד על קשיים ביישום התכנית ועל אופן הגיוס של המורים והתלמידים כשותפים מעורבים ופעילים במסגרתה.

בהמשך ביקרו האורחים בכפר הילדים והנוער "בית אפל". בסיור עם גבי קונפינו מנהל הפנימייה, למשו על שילוב הילדים במערכת החינוך היישובית.

עוד שמעו על תמיכת המועצה המקומית והמחלה לשירותים חברתיים בפנימיית יום לרווחת ילדים מגן יבנה והסביבה.

לסיכום היום הוצגה בפני האורחים תכנית "זיקה" לגווניה.

עמיחי אלבה, ראש האגף הודה בחום לביקור וציין את האיכויות, הרגישות הרבה והמחויבות שהוצגו בפניו דרך עבודת הגורמים השונים בגן יבנה.

המשתתפים העידו עוד כי קיימות נקודות דמיון רבות בין האתגרים עמם מתמודדת גן יבנה לבין האתגרים שהם פוגשים כמועצה איזורית. לפיכך ובתום הביקור סוכם על ביקור גומלין.

דרור אהרון, ראש המועצה המקומית גן יבנה: "חשוב לנו ללמוד מאחרים, ללמוד מנסיונם הטוב והפחות טוב. אנו תמיד שמחים לארח גורמים מקצועיים מישובים שונים, ולהציג בפניהם בגאווה את העשייה המקומית. זה מאפשר לנו להשקיף על עבודתנו ולבחון אותה בעיניים נוספות".