זכות ההצבעה - לבני הנוער

15/04/2016
זכות ההצבעה - לבני הנוער (הגדל)

אירועים מוצלחים הם אלו ש"לקוחותיהם" משותפים בתהליכי קבלת החלטות לגביהם.

תפישה זו היא שעומדת בבסיס סקר שמקיימת בימים אלה יחידת הנוער במועצה המקומית גן יבנה, בנושא האירועים והפעילויות שבני הנוער יבקשו לעצמם בקיץ הקרוב.

את הצלחת אירועי הקיץ הקודם בגן יבנה מייחסים במועצה המקומית לתהליכים בהם בני הנוער שותפו באופן פעיל בחשיבה, בתכנון ובעשייה.

בסקר שעלה בימים אלה לאינטרנט מתבקשים בני הנוער לבחור בין אתרים ואטרקציות אליהם ירצו לצאת, סוגי מסיבות, תכנים של לילות לבנים ונושאים לסדנאות העשרה.

בנוסף מתפרסמת רשימת זמרים שונים, מביניהם יתבקשו לבחור מי יופיע בגן יבנה בקיץ.

בסקר המקוון השתתפו כבר 430 בני נוער, שהתחברו דרך דף הפייסבוק של יחידת הנוער, האינסטגרם noar_ganyavne, הודעות וואטסאפ וכו'.

מאיה ברנר, מנהלת יחידת הנוער בגן יבנה: "מי שמצביע משפיע הוא עבורנו דפוס עבודה, לא סיסמא ריקה מתוכן. במהלך השנה האחרונה פיתחנו תהליכי חשיבה משותפים. כשבאים ממקום של שיתוף אמיתי של בני נוער רואים מגמת עלייה מובהקת בהיענות להשתתף בתהליכי קבלת החלטות הנוער וראינו מגמת עלייה מובהקת בהיענות הנוער לתהליכי ההחלטות, ובביקושים הגבוהים לאירועים השונים שקיימנו.

ראש המועצה דרור אהרון: "חשוב לנו לשמוע ולשתף את בני הנוער, כדי שנוכל להתאים לטעמם את תמהיל הפעילויות בצורה הטובה ביותר. אני קורא לבני הנוער להביע את דעתם באמצעות כלי זה, ולציבור ההורים – לעודד אותם בכך".

לכניסה לסקר הקליקו כאן

(צילום ארכיון: מיקי זנתי)