צועדים וזוכרים

15/04/2016
צועדים וזוכרים (הגדל)

ביום שישי האחרון קיים ביה"ס היסודי "מכבים" שבגן יבנה צעדה לזכר תלמידת ביה"ס נוי טורקיאן, שנפטרה בשנה שעברה.

בשנה שעברה נפטרה תלמידת ביה"ס היסודי "מכבים", נוי טורקיאן ממחלת הסרטן, בהיותה בכיתה ה'.

בחשיבה משותפת עם המשפחה והנהגת ההורים הוחלט להנציח את זכרה באמצעות פעילות חווייתית ושמחה – צעדת אביב בהשתתפות כל תלמידי בית הספר.

בישיבה לארגון הצעדה בהשתתפות מנהלת ביה"ס, ראש המועצה, מנהל מחלקת החינוך, מזכירת המועצה, מנהלת גני הילדים, מנהל תחום הנוער והספורט , השוטר הקהילתי וקב"ט היישוב, הוחלט שהצעדה היא אירוע בית ספרי ולכן תתחיל ותסתיים בביה"ס. הצעדה תתקיים בשכונת מכבים ותעבור דרך תחנות בחיי נוי – ביתה, גן הילדים בו למדה וביה"ס "מכבים" אותו אהבה מאוד.

"בחרנו לצעוד ביישוב שלנו, כדי שכל תלמיד בביה"ס יכיר את השכונה ואת היישוב בו הוא מתגורר. בחרנו בתקופה זו - האביב, שמסמלת פריחה, התקדמות וצמיחה" מסבירה מנהלת ביה"ס מרב הוד.

הצעדה שהתקיימה בשישי האחרון נפתחה בהתכנסות משותפת של כלל התלמידים והורי ביה"ס. התלמידים צעדו בחולצות לבנות בגבן הכיתוב "צעדת מכבים לזכרה של נוי טורקיאן" ובחזית סמל ביה"ס, ואילו צוות החינוך צעד בחולצות סגולות שנשאו את אותן הכתובות.

בתחנת העצירה הראשונה- בסמוך לביתה של נוי, חילקה המשפחה בקבוקי מים לצועדים. בתחנת העצירה השנייה, קיבלו תלמידי גני הילדים נועם ושחף את תלמידי ביה"ס הצועדים בשלטים ובפרחים מחומרים ממוחזרים. לאורך טיילת מכבים יצאו התושבים ובירכו את הצועדים.

בסיום הצעדה חזרו התלמידים לביה"ס לארוחת בוקר כיתתית שלאחריה התקיים טקס אביב. במהלך הטקס קראו התלמידים טקסטים הקשורים לאביב ומכתבים שכתבו לנוי. חבורת הזמר של ביה"ס שרה שני שירים של מירי מסיקה, הזמרת האהובה על נוי, אביה של נוי אילן נשא דברים מרגשים ולא השאיר כמעט אף עין יבשה.

לאחר הטקס התקיימה פעילות לתלמידי שכבה ו'. התלמידים כתבו מכתבים לנוי על בלוני הליום והפריחו אותם באופן מרגש וביחד לשמיים.

בחצר ביה"ס הקים תושב הישוב קוקי שטרית בהתנדבות פינת נוי (תרתי משמע) פורחת.

דרור אהרון ראש המועצה: "ביה"ס מצא את הדרך הראויה ביותר להנציח את נוי, ילדה-פרח ולחבק את ההורים והמשפחה על האובדן והכאב העצומים".