תכירו: מלאכי יום ההולדת

15/04/2016
תכירו: מלאכי יום ההולדת (הגדל)

בתחילת השנה, במסגרת תכנית "עיר מתנדבת נוער" (עמ"ן) חיפש מדור הנוער של מועצת גן יבנה אפיקי התנדבות לנוער בישוב.

בין הרעיונות שעלו – הקמת צוות "מלאכי יום הולדת", מושתת על תלמידים בכיתה ח' שילמדו להפעיל ילדים ולהרים אירועי שמחים למען משפחות שידן אינה משגת.

ההחלטה היא שימי הולדת לא חייבים לעלות הרבה כסף ולהסתכם במתנפחים. בהחלט אפשר להכניס עולם שלם של תוכן שלקוח מתרבות הרחוב.

בעזרת תושב גן יבנה ג'רום ארוש, מנהל תיאטרון ברמוזה ונסיון של כ-20 שנה בתיאטרון וליצנות רפואית, ילמדו בני הנוער תיאטרון רחוב, ג'אגלינג, הליכה על קביים, הנחייה והפעלה, עיצוב בבלוני צורות, אילתורים, הרקדות לילדים, איפור מקצועי לתיאטרון ולילדים ועוד.

במקביל, בשנה הבאה יעברו בני הנוער קורס הדרכה, כך שעוד שנתיים הם יוכלו להדריך את בני הנוער הצעירים, החדשים שיצטרפו.

למיזם ניתן השם "מ.ת.נ": מרז'ורי/מרכז תרבות נוער. תרומה גדולה הגיע לציוד מהמופע לזכר מרז'ורי ארוש ז"ל, אישתו של ג'רום.

ביריד אביב האחרון עשתה הקבוצה את טבילת האש הראשונה שלה בקהילה ויצאה עם דוכנים מיוחדים לילדים: דוכן ג'אגלינג, דוכן בועות סבון ודוכן נופש פעיל. הפעילות היתה נפלא. ילדים ומבוגרים כאחד השתתפו בדוכנים, הורים שיחק עם ילדיהם ואפילו מבוגרים "חזרו לילדות".