מה המשותף לספר, סופר, קונדיטורית, צלם ובעל עסק לתיקים?

15/04/2016
מה המשותף לספר, סופר, קונדיטורית, צלם ובעל עסק לתיקים? (הגדל)

השאלה "מה המשותף לספר, סופר, קונדיטורית, נגר, צלמת, בעלי חנות תיקים", היא לא התחלה של בדיחה.

אלו ויזמים מקומיים נוספים משתתפים בקורס בנושא שיווק בעידן דיגיטלי שפתחה המועצה המקומית גן יבנה לקידום בעלי עסקים מגן יבנה.

הקורס נפתח בעקבות חבירת המועצה המקומית ל"מעוף", הסוכנות לקידום עסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה, והחלטה על שיתופי פעולה ארוכי טווח באופנים שונים, למען קהילת העסקים בגן יבנה.

בעידן בו חוקי המדיה המסורתית השתנו משמעותית וחלקם כבר אינו רלוונטי לעולם העסקי, הוחלט כי בשלב ראשון ייפתחו בגן יבנה מסגרות הדרכה שיקנו ליזמים כלים עדכניים ושיטות להובלת תהליכי השיווק שלהם.

בשבוע שעבר נפתחה בגן יבנה המסגרת הלימודית הראשונה – קורס בנושא שיווק בעידן דיגיטלי, בהשתתפות 17 בעלי עסקים מגוונים.

הקורס נפתח במעמד ראש המועצה דרור אהרון וחברת המועצה רוחמה עזר, מחזיקת תיק קידום עסקים ומסחר, ושי חיות, מנהל תחום הליווי העיסקי ב"מעוף".

"קורסים מסוג זה מאפשרים לאנשי עסקים ויזמים פסק זמן, העשרה, השראה בכל הקשור לשיווק דיגיטלי תוך היכרות עם אנשי עסקים אחרים בקהילה", ציינו ראש המועצה ומחזיקת התיק בפתיחת הקורס. "בתקופה בה המשק כולו מצוי בחוסר יציבות, חובה עלינו למצוא כל דרך לתמוך בבעלי העסקים המקומיים. כך עשינו וגם נעשה".

מעבר לרכישת ידע, הפריה בין המשתתפים ושיתופי פעולה שיצמחו ביניהם, השתתפות במסגרות המעוף מקנה לבעלי עסקים גם שעות ליווי עסקי בתחומים שונים, הכנת תכניות עסקיות, הטבות והלוואות בתנאים מיוחדים ועוד.

שי חיות ציין: "אנו מברכים על שיתוף הפעולה עם מועצת גן יבנה. אנו מציעים שירותים ליזמים ובעלי עסקים קטנים אך גם נמצאים בשטח למען בעלי עסקים גדולים".