שותפות בחירום

15/04/2016
שותפות בחירום (הגדל)

מחלקת השיקום של הביטוח הלאומי בסניף רחובות בשיתוף מועצה מקומית גן יבנה, ערכו היום כנס רב משתתפים לשפר ולחזק את שיתוף הפעולה בשעת חירום בין כול הגופים העוסקים בטיפול באוכלוסייה ובנפגעים.

הכנס התקיים ב- 4 באפריל 2016, במתנ"ס בגן יבנה, בהשתתפות נציגים של אזור גיאוגרפי נרחב המונה 114 יישובים, כולל הערים רחובות, קריית גת, קריית מלאכי, גדרה, יבנה ונס ציונה.

השתתפו בו מנהלי מחלקות הרווחה בעיריות ובמועצות האזוריות והמקומיות, ומנהלי אגפי החינוך והשירות הפסיכולוגי, נציגי המערך הסוציאלי בבתי החולים קפלן וברזילי, ונציגי שירותי בריאות הנפש במשרד הבריאות, נציגי כול קופות החולים, נציגי הארגונים שנותנים טיפול לנפגעי חרדה, ונציגי פיקוד העורף.

בכנס נדונו לקחים ממערכות קודמות ויישומם בהיערכות למערכה הבאה, טיפול הביטוח הלאומי בנפגעי איבה ומשפחות שכולות והפעלת נוהל חרדה, היערכות משרד הרווחה וקופות החולים בשעת חירום, והרצאה של דר' אורי ברגמן על טיפול בנפגעי פוסט טראומה.

דרור אהרון, ראש המועצה המקומית גן יבנה: "התכבדנו לשמש אכסניה לכנס מקצועי חשוב, ראשון מסוגו, ביוזמת המוסד לביטוח לאומי, הכנס נועד לחזק ולשפר ממשקי עבודה בשעת חירום עם הרשויות המקומיות ושלל הגורמים הטיפוליים בקהילה.

בכל הסבבים הביטחוניים שידענו מ"עופרת יצוקה" עד היום, ומן הסתם עוד נדע, למדנו על החיוניות והחובה לבנות היכרות, הבנה ושפת עבודה משותפת, שייצרו פעילות מתואמת ומסונכרנת".

כרמל סטינגר, מנהלת אגף השיקום בביטוח הלאומי: " אנחנו רואים בטיפול בנפגעי פעולות איבה ובני המשפחות השכולות שליחות ראשונה במעלה, וישנה חשיבות מרובה לשיתוף הפעולה בין כול הגופים המטפלים באוכלוסיה בשעת חירום, בכדי לחזק את הציבור המתמודד עם מצבים קשים". מנהלת סניף רחובות, מאירה גל, דברה על הקושי לתת שירות תחת מתקפת טילים, ועל החשיבות של העשייה המשותפת, בכדי למצוא דרך להגיע ולתת שירות לציבור, דווקא בעיתות משבר. עוד דובר על התפתחויות הטיפול בנפגעי חרדה בשיתוף עם משרד הבריאות, והיעילות בהתערבות טיפולית מידית.

קרדיט צילום: גיל לביא

בתמונה מימין לשמאל: כרמל סטינגר – מנהלת אגף שיקום ביטוח לאומי, אילנה גל – מנהלת ביטוח לאומי סניף רחובות, דרור אהרון – ראש מועצה מקומית גן יבנה, אוסנת כהן – מנהלת אגף איבה ביטוח לאומי, מילי שוורצמן – מנהלת תחום שיקום סניף רחובות