מועדון מיוחד לאנשים מיוחדים

15/04/2016
מועדון מיוחד לאנשים מיוחדים (הגדל)

מועצת גן יבנה פועלת למען האנשים המיוחדים שבין תושביה: בשבוע שעבר נפתח לפעילות מועדון חברתי לגילאי 21 ומעלה המנוהל על ידי אקים ישראל.

המועצה המקומית גן יבנה באמצעות מחלקת הרווחה, מתנ"ס גן יבנה, קרן שלם ופורום המשפחות המיוחדות בגן יבנה החלו להפעיל מסגרת פעילות חדשה לבעלי מוגבלות שכלית, בני 21 ומעלה המתגוררים בקהילה.

פתיחת המסגרת צוינה בטקס חגיגי ביום שלישי האחרון במעמד המפקחת הארצית מסגרות פנאי ופרויקטים משרד הרווחה – טלי אלון, מפקחת מחוזית אגף מוגבלות שכלית התפתחותית מחוז מרכז – סילביה אוחיון, חיים רווה – מנהל אגף תרבות חינוך וספורט של אקים, קרן מורג – רכזת פנאי ומועדוני בוגרים של המחוז הדרום באקים, שירלי פלוט – רכזת סנגור קהילתי באקים, מנכ"ל המועצה גדעון צרפתי וגבי גולדשטיין – מנהל המחלקה לשירותים חברתיים.

במסגרת המועדון ייתכנסו המשתתפים שלוש פעמים בשבוע: פעמיים במועדון קהילתי בו מתקיימת פעילות לנוער ושירות הייעוץ לאזרח ופעם במתנ"ס המרכזי.

הפעילות תתקיים בשעות אחר הצהריים והערב כדי שיוכלו ליהנות ממסגרת חברתית מעשירה, פעילויות יצירה, אמנות, מלאכה וספורט, טיולים ומסיבות, תוך מפגש עם האוכלוסייה הכללית והגברת מודעות לצורכי האנשים עם המוגבלות השכלית.

מתכונת הפעילות המפורטת תיקבע תוך שיתוף פעולה מלא עם המשפחות, כדי להבטיח התאמה מלאה לצרכי החברים.

עמותת "אקים ישראל" נבחרה על ידי המועצה המקומית גן יבנה כגורם להפעלת המועדון בשל התמחותה בהפעלת מסגרות איכותיות מותאמות מסוג זה עבור אנשים עם מוגבלות שכלית, בכל רחבי המדינה והמוניטין הרב שצברה עם השנים.

סגנית מנהלת מחוז מרכז במשרד הרווחה סילביה אוחיון ציינה את שיתוף הפעולה שבין משרד הרווחה - האגף לטיפול באדם עם מוגבלות שכלית התפתחותית לבין המועצה המקומית גן יבנה והפעילות המשמעותית שהמועצה מקיימת למען אוכלוסיותיה המיוחדות. "מועדון חברתי זה הוא נדבך נוסף וחשוב לקידום האוכלוסייה המקומית", סיכמה.

חיים רווה, מנהל אגף תרבות, חינוך וספורט : "אנו באקים מאמינים שלכל אדם עם מוגבלות שכלית מגיע הזכות ליהנות משירותי פנאי בקהילה בה הוא חי, ואנו מברכים על פתיחה של מסגרת מתאימה וראויה בגן יבנה שתאפשר להם לממש זכות זו".

נציגת ההורים שרה משה ציינה כי מבחינת ההורים פתיחת המועדון החברתי היא בגדר חלום שהתגשם.

מן המועצה המקומית גן יבנה נמסר כי תמשיך לפעול באופן מעשי לחיזוק כלל האוכלוסיות המתגוררות בגן יבנה. דרור אהרון ראש המועצה: "חובה וזכות לנו להושיט יד, לחזק, להעצים ולתמוך במשפחות המיוחדות ובילדיהן"