ממשיכים בעשייה הציבורית

31/03/2016
ממשיכים בעשייה הציבורית (הגדל)

ממשיכים בעשייה למען הציבור

ראש מועצת גן יבנה מביא לאישור תקציבים מיוחדים בכ-8 מליון שקלים

ביום שני השבוע הביא ראש מועצת גן יבנה לאישור מליאת המועצה תקציבים בלתי רגילים בסכום מצטבר של כ-8 מליון שקלים.

תקציבים אלו נועדו לביצוע עבודות פיתוח, ושדרוג תשתיות, ציוד והצטיידות במרחב הציבורי ובמערכת החינוך.

בין הפעולות המשמעותיות:

1.5 מליון שקלים לשדרוג כבישים ומדרכות

1 מליון לשדרוג עמודי תאורה

850 אלף לשיפור תנאי שהייה מזגנים ותקרות אקוסטיות בבן גוריון, סיני, מכבים ואילן רמון

700 אלף לתשתיות תנועה בהכנה לפתיחת ביה"ס החדש

600 אלף למערכות חיסכון במים

500 אלף שדרוג ופיתוח גנים ציבוריים

300 אלף לשדרוג תשתיות חשמל ותאורה

100 אלף הקמת אנדרטה לנפגעי פעולות טרור ואיבה

100 אלף שדרוג מתקני כושר וספורט

160 אלף מערכת כיבוי אש באולם מופעים

50 אלף תוספת מיכלי אשפה ומיחזור

30 אלף הכנת תכנית אב לספורט.

בנוסף לתקציבים אלו אושרה הגדלת תקציב לבינוי בית הספר היסודי החדש ב-1 מליון שקלים ו-1.8 מליון שקלים להגדלת תקציב הבינוי של מרכז הספורט והנופש.

התקציבים אושרו פה אחד על ידי כל חברי המועצה שנכחו בישיבה.

דרור אהרון: "התקציבים כולם מוקדשים לעשייה למען תושבי גן יבנה. אלו מתאפשרים בזכות אמון משרד הפנים במועצת גן יבנה כרשות איתנה שמתנהלת במינהל תקין, ובזכות עומס מלוות נמוך.

70% מההלוואה מוכרים ע"י משרד הפנים. פירוש הדבר שתושבי גן יבנה יוצאים נשכרים פעמיים. תחילה מפיתוח והשלמת תשתיות ושנית – מהעובדה שרוב כספי ההלוואה מושבים לקופת הרשות על ידי משרד הפנים ומאפשרים המשך פעילות ציבורית מעשית".