בהשקעה של חצי מליון שקלים

31/03/2016
בהשקעה של חצי מליון שקלים (הגדל)

ביום שלישי השבוע נחנך מתחם מדעים באוויר הפתוח, שהוקם בביה"ס התיכון אורט ע"ש נעמי שמר, בהשקעה ראשונית של כחצי מליון שקלים.

מתחמדע הוא מרחב לימודי חוויתי העוסק במדע וטכנולוגיה, בו תלמידים מנחים תלמידים לגלות את חוקי הטבע. מתחמדע כולל מתקנים מגוונים, המדגישים את התופעות הפיסיקליות תוך התנסות אישית וקבוצתית ולמידת חקר מחוץ לגבולות הכיתה.

"הרעיון להקמת מתחמדע עלה במוחי עם הקמת בית הספר והיה בגדר חלום", מספרת מנהלת חטיבת הביניים רינה ניצן. כששיתפה את מנהלת התיכון השש שנתי פנינה גלס, זו נרתמה למימושו, בשיתוף אלכס ויינברג רכז מגמת הפיסיקה, עמוס גואז רכז המגמה המדעית-הנדסית ומרים אלפי, לבורנטית ביה"ס.

עם הרעיון הגיעו לרשת אורט ישראל שהקצתה קרוב לחצי מיליון שקלים כדי לממש את החלום ולהפוך אותו מתכנית לביצוע למיזם חדשני, מתקדם ופעיל.

לתכנון ובחירת הניסויים שנערכים במתחם היו שותפים גם תלמידי המגמה המדעית-הנדסית. כיום במתחמדע קיימים מתקנים, הממחישים את חוש הראייה, חוש השמיעה, חוש המישוש, שיווי משקל, אנרגיה סולארית, מטאורולוגיה, תופעות אופטיות וכן חממה ובה חיישנים המשמשים לביצוע עבודות ביו- חקר של התלמידים וקיים וגם שביל חושים.

במתחמדע מוצבים שולחנות לעבודה קבוצתית וכן תמונות ומידע על ניוטון, אלברט איינשטיין וזוכי פרס נובל מישראל בתחומי המדע, המדגישים את התרומה הישראלית לחקר המדע והתפתחותו עם השנים.

ביום שלישי השבוע בשעה 17:00 יתקיים טקס חגיגי לחנוכת המתחם במעמד ראש המועצה המקומית גן יבנה דרור אהרון, צבי פלג, מנכ"ל רשת אורט ישראל, אנשי השדרה הניהולית של הרשת, ואורחים מכובדים נוספים.

דרור אהרון, ראש המועצה: "החיבור עם רשת אורט ממשיך להוכיח עצמו בקידום יוזמות חינוכיות והעמדת אמצעים לימודיים מהשורה הראשונה בבתי הספר התיכוניים בגן יבנה. על כך תודתנו. "

מנכ"ל רשת אורט ישראל צבי פלג: " איכות העשיה החינוכית שבאה לידי ביטוי בערכים, מדע, טכנולוגיה, יוזמה ויצירה, מאפיינת את גן יבנה, והכל מתוך דאגה לטיפוח דור העתיד. נדבך נוסף לעשיה החינוכית רבת ההישגים והמפוארת, המביאה חדשנות ואיכות מדעית טכנולוגית הינו "מתחמדע" שנחנך בימים אלו. המיזם שכולו חווייתי ואשר המייחד אותו הינו שתלמידים חונכים תלמידים ומאפשרים להם התנסות אישית וקבוצתית בתופעות פיזיקליות רבות עתיד להביא חדשנות נוספת לתלמידי הרשות כולה.ברכות ותודה גדולה לצוות בית הספר שיזם, פיתח, הקים ומנהל את המתחם.תודה מיוחדת לראש הרשות, מר דרור אהרון, ולחברי המועצה על שיתוף הפעולה במשך שנים רבות שאיפשרו לנו להציב תמרורים חדשים ומתקדמים בשליחות הציבורית".

פנינה גלס, מנהלת ביה"ס: "אנו מטפחים חוזקות של תלמידים ושל הצוות החינוכי. בהקמת מתחמדע ובתפעולו באות לידי ביטוי החוזקות של המורים והלבורנטית בתכנון המתקנים ובעיצובם, בהנחיית התלמידים המנחים בהפעלות ובשיבוץ הפעילות בו בתכנית העבודה במדעים".

עוד נמסר מבית הספר כי ה"מתחמדע" נועד לא רק להדרכת תלמידי בית הספר, אלא ישמש גם מרכז לימודי יישובי, ותתקיים בו פעילות גם לתלמידי בתי ספר יסודיים ואפילו לילדי גנים.