ח"כ אורלי לוי לפורום חינוך מורחב:

31/03/2016
ח"כ אורלי לוי לפורום חינוך מורחב: (הגדל)

ראשונה בסדרת מפגשי פורום חינוך מורחב של גן יבנה בנושא צדק חברתי   - חברת הכנסת אורלי לוי.

לקראת שנת הלימודים הנוכחית ביקשו מנהלות בתי הספר בגן יבנה שהנושא המרכזי השנתי יהיה צדק חברתי. סביב הנושא תפותח תכנית לימודים ספירלית, שתופעל החל בבתיה"ס היסודיים ועד לתיכונים.

במסגרת ההכנות לתכנית, הוחלט לקיים מפגשים עם אישים העוסקים בנושא הצדק החברתי מנקודות מבט שונות.

ביום רביעי האחרון התקיים המפגש הראשון עם ח"כ אורלי לוי (ראש השדולה לקידום שכירות הוגנת ועומדת בראש השדולה לדיור, השדולה לצדק חלוקתי ושדולת הגיל הרך).

את המפגש הנחתה סגנית ראש המועצה מחזיקת תיק החינוך ירדנה אוקמן, אשר ביקשה מח"כ לוי לדון במהותו של צדק חברתי בעיניה, מקורות השראה בנושא, אתגרי ישראל בשנים הקרובות, ובעיקר מה מקומה ותפקידה של מערכת החינוך.

המפגש התקיים במעמד פורום החינוך המורחב של גן יבנה (פורמלי ובלתי פורמלי). במפגש השתתפו נציגי מחלקת החינוך, הנוער והשירות הפסיכולוגי, מנהלות בתי הספר, המתנ"ס, יושבי ראש הנהגות ההורים ונציגות נוער מוביל.

לוי סיפרה לנוכחים קצרות על חייה, ועל קרקע העשייה החברתית עליה צמחה. בהמשך דבריה שמה לוי דגש על חובת המדינה ליצור מנגנוני איזון דיפרנציאליים שיביאו להשוואת מעמדות וייצרו הזדמנויות בפני כל ילד באשר הוא. "צדק חברתי חייב לבוא לידי ביטוי באופן מעשי – בחינוך, רווחה, בריאות, תעסוקה. לא כולם זוכים לגדול במשפחה כשלי ולהסללה ברורה ומכוונת".

לוי התרשמה במידה רבה מדעתנותם של בני הנוער שנכחו במפגש. "אני מצדיעה למועצה המקומית גן יבנה ולעומד בראשה, שפותחים כל כך הרבה מסגרות ואפשרויות בפני בני הנוער – תנועות, ארגונים, מסגרות הצמחת מנהיגות והעשרה. מגוון המסגרות חסר תקדים בהיקפו, אפילו ביחס לערים גדולות במדינה. זהו פן חיוני בחיזוק והעצמה של דור העתיד", סיכמה.

דרור אהרון ראש המועצה: "נמשיך לתמוך בכל מיזם שיש בו כדי להעשיר את מובילי מערכת החינוך הישובית, ולחזק את הממשקים בין החינוך הפורמלי לבלתי-פורמלי. שאיפה ומאמצים ממוסדים להשוואת הזדמנויות חייב לעמוד בראש סדר העדיפויות של השלטון המרכזי, ותמיכתו בשלטון המקומי באשר הוא".