שיתופי פעולה עם גן יבנה - מרחיבי פעילות ומחשבה

31/03/2016
שיתופי פעולה עם גן יבנה - מרחיבי פעילות ומחשבה (הגדל)

בשבוע שעבר ביקרו בגן יבנה חברי מועדון רוטרי ואינטראקט מהעיר ילנה גורה שבפולין.

ראש המועצה המקומית גן יבנה, דרור אהרון, אירח בלשכתו את בכירי המשלחת - נשיא מועדון ילנה גורה יאן אוגלזה ורעייתו, מנהלת ביה"ס המקומי קריסטינה פטינובסקה ונציגים בכירים נוספים של מועדון הבוגרים והנוער.

אליהם התלוו נציגי מועדון רוטרי גן יבנה: נשיא המועדון רוברט מעיין ורעייתו אריאלה, הנגיד הישראלי המיועד גבי אורן ובעלי תפקידים נוספים במועדון גן יבנה.

ראש המועצה תיאור באוזני האורחים את התפתחותה של גן יבנה, תוך ציון החשיבות הרבה שהמועצה מייחסת לפעילותן של תנועות מתנדבים וארגוני נוער.

"המועצה המקומית גן יבנה תומכת בפעילות מועדוני רוטרי ואינטראקט באמצעות תקציב התמיכות השנתי. רוטרי ואינטראקט שחרטו על דגלם עשייה קהילתית, מחזירים לציבור בפעילות מוגדרת מדי שנה, דוגמת הקייטנה השנתית לילדי משפחות מוכרות, מבצעי קמחא דפסחא, התרמות דם ועוד מיזמים שהם בוחרים אד-הוק".

ראש המועצה הוסיף, שכיום אין תחליף להיכרות הבלתי-אמצעית בין העמים. "דווקא על רקע העבר הטראגי, חשוב שנבסס מערכות יחסים ונבנה עתיד שונה לגמרי באמצעות בני הנוער"

האורחים ציינו כי מועדון רוטרי גן יבנה חונך את ילנה גורה ולמעשה סייע לפני מספר שנים להקים את מועדון הפעילות לבני הנוער. מאז קיימים בין המועדונים קשרים משמעותיים, שרק הולכים ומתחזקים.

"בזכות מועדון גן יבנה היום אנו מסוגלים ללמד ערים אחרות בפולין ואף מחוץ לה, איך להקים מועדוני פעילות דומים", ציין אוגלזה בגאווה. עוד הוסיף שהחיבור עם ישראל בכלל ועם הנוער הישראלי בפרט תורם לפתיחות מחשבה והרחבת פעילותם.