מה שעובד בשיגרה יצליח בחירום

3/03/2016
מה שעובד בשיגרה יצליח בחירום (הגדל)

כל מוסדות החינוך בגן יבנה נטלו חלק  בתרגיל הארצי שקיימו צה"ל – פיקוד העורף ומשרד החינוך.

התרגיל הפעם דימה תרחיש של ירי טילים על העורף, בו זמנית בכל הגזרות במדינה, בזמן הלימודים.

בשעה 10:05 הופעלה האזעקה באמצעות מערך הצופרים הארצי ואמצעי התקשורת. בשעה זו התלמידים נמצאים בעיצומה של ההפסקה הפעילה בחצר ובמגרשי הספורט בבתי הספר. תוך הזמן הקצוב בהתאם להנחיות "הכי מוגן שיש" לגן יבנה, קרי 45 שניות נדרשו לתפוס מחסה.

בכל אחד מבתי הספר הוצבו בקרים מטעם המועצה המקומית, שבחנו את זמני ההגעה למרחבים המוגנים, את תפקוד צוותי החינוך בהובלת התלמידים, בהכנסתם למרחבים, בבדיקת נוכחות והצלבת נתוני חוסרים ובהפעלת התלמידים במרחבים המוגנים באמצעות תכניות הפגה מותאמות על פי הגילאים השונים.

קב"ט מועצת גן יבנה, אמיר גברה, החליט שבנוסף למדדים עליהם נדרשה הרשות לדווח, יבוקרו גם צוותי העזר בחירום – שמבצעים סיור לאיתור נעדרים ופצועים, צוותי העזרה הראשונה - בפתיחת אלונקות והובלת פצועים בצורה בטוחה וצוותי הכבאות – באיתור מוקד דליקה ושימוש במטפים.

לפני התרגיל התקיימו בכל בתי הספר תרגילים מקדימים והדרכות לתלמידים על ידי מערך מדריכות פיקוד העורף.

המועצה המקומית גן יבנה ניצלה את ההזדמנות לבחון את תקינות מערך הצופרים וקראה לציבור לדווח על פערי שמיעה באיזורים השונים בהם מותקנות המערכות.

דו"ח הבקרים שהתקבל ציין את תפקודם הטוב של מוסדות החינוך בגן יבנה.

ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון, הביע שביעות רצון מתפקוד מוסדות החינוך – התלמידים והצוותים, והודה על שותפותם החיונית. "אני מאחל לכולנו שנמשיך לבצע תרגילים, נרכוש מיומנות, אך לא נצטרך ליישמה במצבי אמת".