בעקבות בקשת המועצה

8/02/2016
בעקבות בקשת המועצה (הגדל)

שר הפנים נעתר לדרישת המועצה המקומית גן יבנה: תכונס ועדה לבחינת חלוקת הכנסות הארנונה של משרד הביטחון לבאר טוביה.

שר הפנים הנכנס אריה דרעי, הודיע השבוע על כינוס ועדה לבחינת הכנסות המועצה האיזורית באר טוביה לטובת המועצה המקומית גן יבנה וישובים נוספים בסביבה.

ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון פונה למשרד הפנים משנת 2010 בדרישה לקבל את הכנסות הארנונה מהבסיס הסמוך. אלו מועברות ממשרד הביטחון למועצת באר טוביה, ונאמדות היום בכ-10 מליון שקלים לשנה.

גן יבנה מנמקת דרישותיה לקבלת מלוא ההכנסות בהיותה הישוב העירוני הקרוב ביותר לבסיס והמושפע ביותר ממנו. מסלולי ההמראה עוברים לכיוון מערב ומשפיעים במישרין על תושבי גן יבנה.

בתחומי גן יבנה תנועה חולפת רבה אל הבסיס וממנו. זו גורמת לנזקים ניכרים לתשתיות גן יבנה ולעומסי תחבורה בתחומה.

טיהור השפכים של בסיס חצור מבוצע במט"ש המשותף לגן יבנה ובאר טוביה.

מעופרת יצוקה ואילך הפכה גן יבנה "סופגת אש" לא מעט בשל הסמיכות לבסיס, ובנוסף לאלו קיימות תשתיות שמובילות לבסיס וחוצות את תחום השיפוט של גן יבנה.

למרות כל זאת, בשל העובדה שהבסיס מצוי בתחום השיפוט של באר טוביה, זו נהנית מהכנסות ארנונה מהבסיס הגדולות פי 40 לערך מאלו שמשלם משרד הביטחון לגן יבנה (כ-240 אלף).

דרור אהרון, ראש המועצה: "אני מברך על הודעת כבוד שר הפנים לקדם מהלכי בחינה שיביאו לחלוקה הגיונית וצודקת של הכנסות הארנונה. גן יבנה משלמת מחיר לא מבוטל בשל קרבתה לבסיס. מן הדין והצדק שהכנסות ארנונה אלו יועברו למועצת גן יבנה, דבר אשר לצד מהלכים נוספים שאנו מנהלים לקידום הרחבת איזורי תעסוקה, יתרום לקידום עצמאותנו הכלכלית".