מצוינות בחינוך: שני פרסים ארציים לגן יבנה

8/02/2016
מצוינות בחינוך: שני פרסים ארציים לגן יבנה (הגדל)

"עשייה מוצלחת ומוכחת, שמשלבת חינוך לערכים בפדגוגיה והגעה להישגים לימודיים ": כך אומר ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון על ההודעה על פרסי תיכון מצטיין ומורה מצטיינת ברמה ארצית.

לאחר שבתחילת ינואר ביקרה ועדת פרס חינוך מטעם רשת "אורט ישראל" בתיכון אורט ע"ש נעמי שמר בגן יבנה, אתמול הגיעו הבשורות המשמחות . מבין 8 בתי הספר שהתמודדו השנה על פרס החינוך כבית הספר המצטיין של הרשת, נבחר ביה"ס כאחד משני התיכונים המצטיינים במדינת ישראל.

ועדת הפרס התרשמה מן האופן בו בית הספר מאפשר לכל תלמיד ולכל "קול" להישמע, לבטא חוזקות, לקדם תלמידים על בסיס אישי, לפתח מעורבות בקהילה תוך הטמעת תרבות של חקר ולמידה משמעותית. לאחר שקלול המדדים השונים בהם נבחנו בתי הספר השונים, הוחלט שתיכון אורט נעמי שמר יזכה בפרס החינוך למנהל המצטיין וצוותו. הפרס יוענק בכנס השנתי בחודש מרץ השנה.

פנינה גלס מנהלת ביה"ס: "הראשונים ששמחו לקבל את ההודעה הם התלמידים, וזה אומר עבורנו הכל. הפרס שיוענק לנו הוא של כולנו – בראש ובראשונה של התלמידים, המורים, הצוות החינוכי, מראשון ועד אחרון המועסקים בבית הספר – לכולם נגיעה והשפעה על כל תהליך שמתרחש בין כותלי בית החינוך שלנו".

***

במקביל התקבלה בביה"ס אורט ע"ש יצחק רבין הודעה משמחת נוספת על הענקת פרס המורה המצטיין לרכזת ההעצמה האישית והמעורבות החברתית, המורה בל חסידים.

בל חסידים בת 41, אם לארבע בנות תושבת הישוב ומורה בבית ספר מזה 8 שנים. מילאה בו תפקידים של מורה לספרות, רכזת שכבה, מחנכת ,רכזת שח"ר ורכזת העצמה אישית ומעורבות חברתית. בכולם היא מובילה תהליכים חינוכיים ומעורבת מאוד בחיי בית הספר, בפן החברתי והפדגוגי.

משך כל שנות עבודתה חינכה בכיתות אומץ וריכזה שכבות י,יא,יב (פעמיים). מתשע"ב מרכזת כיתות שח"ר בביה"ס.

הצטיינותה בטיפול מסור בתלמידים מאתגרים, ובהובלתם להצלחות תוך שיקום הדימוי העצמי שלהם. תלמידים והורים הביעו בה לא אחת אמון מלא, בקבלת סמכותה הבלתי מעורערת והדבר ניכר בהישגים הגבוהים של תלמידיה (68%-72% זכאות לבגרות בכיתות אומץ – אותם חינכה).

בנוסף חנכה מורים להוראה ורכזים בתכניות אומץ ומב"ר במסגרות אחרות ובצוותה הטמיעה תהליכי עבודה ומיומנויות שיח מגוונות כדי להגיע לכל תלמיד.

במסגרת הובלת תהליכי שיפור אקלים חינוכי מיטבי, נרתמת גם מעבר לשעת ההוראה.

מנהלת ביה"ס מרי שפונט: "בל נמנית על קבוצת המורים הנדירים הידועים באיכותם ותרומתם, מקדמת הליכי שיח והידברות ומעורה בחיי בית הספר. פועלה והפרס  שקיבלה מעידים על איכויותיה. בביה"ס מורים מצטיינים רבים שזכו בפרס הרשת, ואנו פועלים כל העת להשבחת ההוראה ולתגמול מורים איכותיים ובולטים בפועלם החינוכי".

דרור אהרון, ראש המועצה מסכם: "חינוך לנתינה, תרומה לקהילה, שירות המדינה ושירות משמעותי בצה"ל – מובילים בהמשך לאזרחות טובה ופעילה. אלו יעדי מערכת החינוך שלנו בנוסף להישגים לימודיים שהם המפתח לעתידו של כל בוגר בחברה הישראלית כיום".