חדש באורט רבין:

8/02/2016
חדש באורט רבין: (הגדל)

האם יצמח אבא אבן נוסף מגן יבנה? יתכן שהתשובה חיובית... בזכות מגמה חדשה שנפתחת השנה בביה"ס התיכון "אורט ע"ש יצחק רבין" ממנה יצאו תלמידים עם 10 יחידות לימוד באנגלית.

מגמה חדשה בביה"ס התיכון "אורט ע"ש יצחק רבין" בגן יבנה – מגמה ללימודי דיפלומטיה ותקשורת בינלאומית בשפה האנגלית באורט רבין.

"זו מגמה חדשנית ובין-תחומית הנלמדת על טהרת האנגלית. במסגרת המגמה התלמידים מפתחים יכולות גבוהות באנגלית, בהבעה בעל פה, בכתב ובקריאה., הרבה מעבר לרמה הנדרשות של 5 יח"ל. אנו מלמדים אותם מיומנויות של תקשורת בין-אישית, חשיבה ביקורתית ויצירתית, לימודי תרבות, תקשורת במדיה, כישורי מנהיגות, לימודי אתיקה, משא ומתן, יישוב סכסוכים וגם תרגום מקצועי. אלה הם נכסים שמהם יפיקו התלמידים תועלת בחייהם האישיים בהווה ובעבודתם בעתיד", מספרת רכזת המגמה גלית יונה.

הלימודים יעשו בצורה חווייתית ופעילה באמצעות סדנאות, משחקי תפקידים, הדמיות, דיונים, עבודה בקבוצות, טיפוח עבודת צוות, מרצים אורחים ושיתופי פעולה עם בתי ספר אחרים בארץ ובעולם.

הלימודים במגמה נפתחים בכיתה י' עם 5 יח"ל ונמשכים עד כיתה י"ב, כשבמהלך השנים נרכשות 5 יחידות לימוד נוספות באנגלית, סה"כ 10 יחידות.

כאמור, כל הלימודים במגמה מתנהלים בשפה אנגלית, וכחלק אינטגרלי מלימודי המגמה התלמידים משתתפים בסדנאות והרצאות.

במסגרת לימודי המגמה פגשו התלמידים את ג'ון ברגר נציג שגרירות ארה"ב לוועדת השלום, שהרצה בפניהם על שליחותו בענייני ישוב וניהול הסכמי שלום. ג'ון הוא בן של שגריר וכמוהו למד להסתובב הארצות שונות ולנהל שיחות בנושא הסכמי השלום.

באותה מסגרת ביקרו התלמידים במוזיאון ישראל ושמעו הרצאות אודות ראיית העולם מזוויות אחרות, סיירו בתערוכה של עיתונאות בינלאומית במוזיאון ונחשפו לסוגיות של אירועים וקונפליקטים בינלאומיים ומקומיים שהוצגו, ובחלקם נלמדו בשיעורים בכיתה.

התלמידים השתתפו בסדנאות קבוצתיות, עם תלמידי מגמות דיפלומטיה מבתי"ס אחרים בבנימינה, רעננה, גדרה, באקה אל גרבייה, ונהריה.

מנהלת בית הספר מרי שפונט: "תלמידי המגמה לדיפלומטיה סוללים את דרכם כדיפלומטים צעירים ,אנו בבית הספר שוקדים על פתיחת אופקים חדשים בפני תלמידינו כדי להכשירם ולתת להם כלים למאה ה-21. המגמה משלבת עבודה סינרגטית בתחומי ידע שונים שמעשירים את עולמם של תלמידנו. אנו מאמינים בעבודה מתוך חזקות ומאפשרים העצמה אישית לתלמידי המגמה. תלמידי המגמה מגלים מנהיגות אישית ומעורבות חברתית ,בהלימה לייחודיות בית הספר. הסיור ושאר פעילויות המגמה מעשירים את עולמם ומכשירים אותם לקראת עתיד מרתק ולא פחות מכך – חיוני למדינת ישראל."