ילדי הגנים לומדים לקרוא ולנהל כעסים

8/02/2016
ילדי הגנים לומדים לקרוא ולנהל כעסים (הגדל)

מי מאיתנו לא זקוק לארגז כלים לויסות רגשות, ניהול כעסים ושליטה בהתנהגות כלפי אחרים?

אין ספק שארגז כלים כזה יהיה אפקטיבי יותר ככל שיוקנה בגיל צעיר יותר, ואותה השפה תהיה משותפת לצוותי חינוך ולהורים.

בגן יבנה משתדלים להטמיע תפישות יסוד אלו באמצעות הכשרת כל הגורמים המקצועיים, החל במפקחים ובסגל הבכיר בשירות הפסיכולוגי החינוכי, דרך מחלקת החינוך, הגיל הרך, הגננות והסייעות בגנים, בתכנית "התקשרו"ת" (הורות תומכת קשר ותקוה) .

צעד אחד נוסף שנעשה השנה הוא חלוקת הספר "שיטת כוח המוח של צביקי" לכל ילדי הגנים בגן יבנה.

הספר עוסק בילד צב אהוב, שמתקשה לשלוט בכעס. חבריו בגן חוששים ומתרחקים ממנו. בעזרת הגננת וההורים הוא לומד לחזק יכולות רגשיות חברתיות, להתמודד טוב יותר עם כעס ותסכול, לפתור בעיות חברתיות, להתנצל ולהתפייס כדי לתקן יחסים שנפגעו.

השיטה שלומד הילד-הצב היא חלק מכלי תכנית התקשרו"ת. זו מבוססת על מחקריו של פרופסור יואל אליצור, ראש המגמה לפסיכולוגיה חינוכית וקלינית בביה"ס לחינוך באוניברסיטה העברית.

פרופסור אליצור בחר להרחיב פעילות בגן יבנה במסגרת תיקוף התיזה לפיה התכנית מפחיתה בעיות התנהגות ומחזקת יכולות ויסות עצמי ואמפתיה.

פרופ' אליצור  על השיטה: "אפשר לטפח אינטליגנציה רגשית כבר בשנים המוקדמות, וכדאי להשקיע לאור עדות מוצקה להשפעה ארוכת טווח על הסתגלותם הלימודית והחברתית של ילדים".

ראש המועצה פתח בסבב ביקורים בגני הילדים בישוב בשבוע האחרון, במהלך ביקורו חילק לילדים את הספר והקדיש מזמנו לשיחה על חשיבות הקריאה המשותפת עם ההורים".

"מדי שנה המועצה מחלקת ספרי קריאה לכל ילדי הגנים. הספרים נבחנים בקפידה על ידי הגורמים המקצועיים – מנהלת מדור גני הילדים, השירות הפסיכולוגי החינוכי והפיקוח. רק לאחר שוידאנו שהם ראוים, אנו מחלקים אותם לילדים.

בדרך זו אנו מפתחים בילדים כישורי קריאה וזיקה לשפה העברית, מחברים אותם לחווית למידה בחיק המשפחה, וכמובן – מחזקים את הערכים המרכזיים בהם עוסק כל ספר נבחר" מסכם ראש המועצה.